В категория | Болници

Измама в продавалник

http://karenga.prodavalnik.com/

Този потребител е измамил моя близка от сайта, като й е продала боклук вместо жилетка. Видях разпарцальосаната дрипа, която каренга е нарекла :“Екзотика“ Лили е толкова коректна и мила, дори е писала положителен отзив в коментарите, без преди това да разгърне парцала, за който е платила 20 лв+такси!
Не съм съгласна в сайта да се подвизават мошеници!
Съветвам Ви да връщате нередовните стоки, които не отговарят на описанията!

40 Отговора за “Измама в продавалник”

 1. ADMIN INFO казва:

  Уважаеми Х.Петре, при все цялото ни удоволствие да Ви виждаме толкова активен, позволяваме си да Ви напомним, че е добре сигналите Ви да бъдат подплатени, тук там с някои друг линк,снимка,касова бележка,фактурка (все нормални неща) и прочее….

  • hitar_petar казва:

   Да знам искате доказателства и сте прави,но аз като бивш следовател знам как се събират доказателства,а това е свързано с изразходването на много енергия,по някой път и на много пари и предварително благодаря на великолепния Ви екип за разбирането.

 2. hitar_petar казва:

  Отговора съм го публикувал в 21.20 а не както пише в 22.20 все още не мога да ходя напред във времето.

 3. Зачестяват измамите в най-популярния сайт за покупко-продажби. Първоначалната идея на създателите на “Продавалник” преди няколко години беше за сайт, в който майките да имат възможност да купуват и продават дрешки и всичко необходимо от други майки. Сайт за взаимопомощ.Тогава и случаите на измама бяха прецедент. Отдавна обаче сайтът се превърна в платформа за покупко-продажба на всичко. И се ползва от всякакви хора. Естествено, с това зачестиха случаите на измама. Все повече потребители се оплакват във форума на сайта, че са измамени.
  Лъжат и мажат и двете страни – купувачи и продавачи. В единия случай некоректният продавач иска предварително да му бъдат преведени парите за стоката, но… нищо не праща. Другият случай е, когато пък купувачът поръчва, получава стоката, а после не праща пари. Често срещано явление е стоката да бъде обявена като нова или отлична, а като получиш пакетчето вътре има захабени парцалки или нещо съвсем различно от желаното.
  Два са начините, по които можеш да получиш поръчаната стока – по пощата или с куриерска фирма. Мнозина купувачи предпочитат да работят с куриерски фирми, защото там има опции “отвори, преди да платиш”, тоест да отвориш пратката още в офиса и ако не отговоря на очакванията, да я върнеш, като разходите по доставката са за сметка на изпращача. Обаче тази опция малко оскъпява услугата, пък и не във всички населени места има офиси на куриерски фирми, така че добрите стари “Български пощи” си остават най-евтин вариант.
  Хората, които ползват интернет продавалник, знаят, че гаранция за надеждността на купувача или продавача е неговия рейтинг, за новаците ще обясним, че след всяка една сделка и двете страни си пишат оценка. Ако всичко е минало както трябва, тя е положителна, ако е имало проблеми -съответно отрицателна, и могат да се ориентират що за човек стои зад потребителското име. Макар че често и това не е гаранция – има случаи, в които даден потребител сключва за месец-два двадесетина и повече сделки, натрупва положителни оценки и изведнъж прави “бомба”, като завлича много продавачи – поръчва, те му пращат стоката на доверие заради високите оценки, а после “изгърмяват” с парите. Рядко обаче някой стига до оплакване пред органите на реда. Преди няколко дни обаче 18-годишна девойка се оплакала в полицията, че чрез интернет продавалник искала да купи определен артикул, продаван от нейна връстничка от Търново, която в момента живее в Плевен. Момичето платило предварително 50 лева, но като получило пратката си по пощата, останало неприятно изненадано. В пакета изобщо не бил артикула, за който броила петдесеттачката, а някакъв дребен предмет.
  В крайна сметка продавачката е възстановила парите.
  Така че, отваряйте си очите на четирийсет и четири – мошеници много. Вече и в интернет.

 4. kill_u казва:

  МНОГО МИ СЕ ИСКА НАИСТИНА ДА ИМА РАБОТЕЩИ МОДЕРАТОРИ ТУК В ПРОДАВАЛНИК,КОИТО ДА ВЗИМАТ МЕРКИ
  НЕ МОЖЕ ДА Е ПЪЛНО С ТЪРГОВЦИ,КОИТО СИ ПРОДАВАТ СТОКИТЕ,КОИТО ГИ ИМА НА ВСЕКИ ПАЗАР И ДА ПИШАТ“ОРИГИНАЛЕН“-ПОД СТОКИТЕ НА ЕДНА ТАКАВА ПОТРЕБИТЕЛКА ПОНЕ 10 ПЪТИ НАПИСАХ ДА НЕ ЛЪЖЕ ХОРАТА,ЗАЩОТО ИМА ТАКИВА,КОИТО НАИСТИНА ЩЕ ГИ ПОМИСЛЯТ ЗА ОРИГИНАЛНИ И 4Е ТОВА СЕ НАКАЗВА ОТ ЗАКОНА,НОТЯ ПРОСТО МИ ТРИЕ КОМЕНТАРИТЕ
  И МИ ПИСА -ЦИТИРАМ“na vsi4ki moi klienti kazvam 4e na nqkoi ako ne mu haresa neshto moje da go vurne nikoi s nishto ne luja i nikoi nasila ne sum nakarala da kupuva a za saita predi beshe za vzaimopomosht sega si e normalen sait za prodajba samo kudeto sa starite maiki potrebitelki saita e kum aukro tam se plashtat taksi prodajba sled vreme i tuk shte stane taka taka 4e tam si plashhtam i tuk shte plashtam ne e problem tova ako iskash nesto da si kupish zapovqdai ako ne ti haresa shte ti vurna parite
  СПОРЕД МЕН НЕ ТРЯБВА ДА МОЖЕ ПОТРЕБИТЕЛ САМ ДА СИ ТРИЕ КОМЕНТАРИ ПОД СОБСТВЕНИТЕ СТОКИ-АКО НЕЩО НЕ МУ ХАРЕСВА ДА ИНФОРМИРА МОДЕРАТОР И ТОЙ ДА ПРЕЦЕНИ ДАЛИ ДА ИЗТРИЕ ДАДЕН ПОСТ-НО ТАКА-АЗ ПИША КОМЕНТАР-ТЯ СИ ГО ТРИЕ ВСЕ ЕДНО СИ Е У ТЯХ-ЕМИ НЕ СМЯТАМ,4Е Е ПРАВИЛНО И ТОВА НЕ ГОВОРИ ДОБРЕ ХИ4 ЗА РЕЙТИНГА И ДОБРОТО ИМЕ НА САЙТА“ПРОДАВАЛНИК“-РАЗО4АРОВАНА СЪМ!!!

 5. iogurta казва:

  Дано спрат измамите в продавалник,иначе е хубав сайт,аз съм купувал от обява в този сайт и останах доволен.

 6. мануш казва:

  леле леле (rolf)

 7. cifkata казва:

  Въпреки всичко мисля ,че този сайт за обяви е хубав и за някой хора полезен

 8. Цура казва:

  Много е хубаво да може повече хора да пишат за проблемите с които се сблъскват в този сайт,където се продават всевъзможни боклуци

 9. деница казва:

  Скоро попаднах на един леко съмнителен продавач в Продавалник – Потребител210760. Исках да закупя един негов артикул за някакаква малка сума – около 10лв. Написах му любезно съобщение, в което го молех да се споразумеем за доставката, но единственият отговор който получих (на латиница) беше : само лично предаване!
  Малко се ядосах, защото къде е тръгнал да продава в сайта след като не е съгласен да изпрати стоката с наложен платеж както правят всички останали. После огледах по-обстойно профила му – нито има някакво споменато име, нито пък ми се представи в личните съобщения, които си разменихме…. стоката е достатъчно евтина, за да не се притеснява от евенуална измама…. Не разбрах какъв му е проблемът, но има нещо гнило в цялата работа – като нищо може да се окаже,ч е вещите са крадени (не искам да заклеймявам човека, това си е само мое мнение)

 10. Росица казва:

  Аз там прочетох една обява,в която пишеше (купувам жилязо)

 11. Валентина Телешкова казва:

  Бих искала да се обърна към многобройния екип на този сайт,като помоля многобройния екип след всяка публикация да отсъжда кой е некоректния,много пъти потребителите се оказват некоректни,като много пъти без никакво право се оплакват от доставчиците на стоки и услуги и от държавните органи,за това моля многобройния екип винаги да взима отношение и да присъжда кой е нарушил нормите в републиката ни.
  Така ще знаем правото на чия страна е.И според преценка на екипа да се налагат солени глоби на некоректния,и тези глоби да се заплащат най късно до три дни от датата на решението на екипът на саита,така най много до един месец ще спрат всякакви измами и некоректни практики и вече всички ще започнат да спазват законите в нашата държава,държавните институции ще започнат да си вършат работата от страх от глобите които сайтът може да им наложи.

 12. Администратор казва:

  При все цялото ни уважение, към всички потребители в този сайт сме длъжни да Ви уведомим, че сайтът не изпълнява функциите на съд,прокуратура или МВР. Ние от не чак до там многобройния екип на
  сайта много ще се радваме да можехме да налагаме тези глоби за които
  споменавате във ващия коментар.Отново Ви напомняме, че единствената
  санкция която бихме могли да наложим е да премахнем потребител или
  негов конкретен сигнал от лицето на сайта. Всичко останало е работа
  на институциите.Другото което бихме могли да направим е когато
  преценим че даден сигнал не е достатъчно достоверен или опроверган
  посредством съответните коментари, ние можем да се свържем със съответната институция и да коментираме с тях истинноста на сигнала.

 13. hitar petar казва:

  Аз откога предлагам точно това да направиме една дискусия по всичките тези теми,за това предлагам да се събереме всички и да направиме нашата първа дисжкусия,ще помоля многоуважавания екип на сайта да насрочи ден и час и най-накрая да осъществиме нашата първа дискусия;

  Благодаря на всички за вниманието.

 14. Димитър Велков казва:

  Мен ако питате ПРОДАВАЛНИК си е много харен сайт за търговия.А че ний търговците/продавачи и купувачи/ сме калпави, е друго нещо.Народната мъдрост гласи: – Не си отваряй задника за печалба,ами си отваряй очите за загуба!Измамник-продавач на сглобяеми къщи ме „завлече“ с пет хиляди лева, но какво са ми виновни от ПРОДАВАЛНИК, че аз съм наивник и се доверявам на „сладки“ приказки и хвалби на стоки и услуги?Попадал съм и на други измамници, но болшинството от участниците са добросъвестни и почтенни.Поздрави и успехи в търговията на всички.На собствениците на сайта, демек – страницата,Здраве,Късмет и Разум, че без тях – лошо !

 15. kasapina 1 казва:

  zdr kolegi na skoro i na men se slu4i podobno ne6to ima6e edin kadeto prodava6e edno sidi i mu pisax za barter i mi kaza dago pusna s po6tenska pratka za da izlezne po evtino i na dvamata i go pusnax moito i 4akax da pusne negovoto samo 4e toi ne go pusna i as utidox na drugiq den rano v ofisa na ekont da sprat dostavkata meju koeto moita pratka be6e pristignala toi uti6al da q polu4ino mu q otkazali i vednaga mi se obadi za6to sam q spriql as mu kazax za6to ne e pusnal negovata ato i mi kazal 4e nqmal 2.50 da pusne negovoto as mu kazax pusni tvoito sega i katogo pusne6 jenata ot ofisa na ekot da potvardi 4e go e pusnal 6qx da mi dam moito no toi kaza 4e trudno se valilo negovoto i sega nemog1l da go izvadi i ni6to ne stana samo ako ne bqx sprql dostavkata 6e6eda go vzeme v saita imeto mu e niko_92 no skoro popadnax na s16tata obqva samo 4e s drugo ime vnimavaite kolegi

  • Румен Иванов казва:

   Не знам защо реших да прочета този коментар, но съм възмутен от неграмотността на някои интернет потребители + писането на „шльокавица“. Нямя по грозно нещо от това и такива хора си заслужават съдбата. Как не те е срам да напишеше думите „sidi“ или „s16tata“???.

   Аз не съм мамил и не съм бил мамен в интернет, случйно попаднах на този сайт и вече съжалявам, че започнах да чета коментарите. Коментара на Димитър Велков е много правилен – не са виновни сайтовете, потребителите им. Мислете преди да направите каквото и да било, дори това да е просто коментар в дадед уеб сайт….

 16. Цвети казва:

  Преди два дни, един потребител ме измами по най-жалкия начин. Поръчах на брат ми маратонки уж оригинални внос от Англия. Да ама не получих жалко подобие на маратонки, звъня на тел му номер, не вдига, пиша му на лични прави се на ударен. В последствие днес разбрах че е измамил още потребители. Платих за китайски боклуци 67лв. Еми писна ми някакви мишоци да се правят на тарикати. Искам да знам по някакъв начин мога ли да го подведа под отговорност. Ника му е djanet105, името му е Митко Георгиев град Хасково.

 17. Николай казва:

  Здравейте. Позачетох се и се опитах да вникна в логиката на преобладаващото възмущение от появили се измамници и некоректни продавачи. Ще си позволя да изкажа едно малко по – различно мнение без да се опитвам да оправдая или обвиня някого. Мисля, че вината не е на модераторите толкова, колкото на потребителите. Причината за това е, че когато самите ние не се опитваме да регулираме нещата така, че да има контрол върху това, което купуваме или продаваме, резултатът ще е злоупотреба на този или онзи клиент на сайта. Определението за оригинално, качествено или хубаво са все качествени категории, отразяващи личните възприятия на всеки от нас. Те са субективни и за мен хубаво и запазено е нещо, което за вас е грозно инефункционално. Затова можем да се поучим от практиката на клиентите в един известен сайт за ел. търговия – EBAY. Там са въвели един прост, но действащ механизъм да се предотвратят злоупотребите или измамите. Принципът се изразява в получаватнето на точки или звездички след всяка успешна сделка. Според техните разбирания под „успешна“ се разбира всяка такава, след която купувач и продавач биха желали отново да са в тази си роля. т.е. Купувачът е доволен от стоката, а продавачът, че си е получил договорената сума и то навреме. Този резултат удвлетворява и двете страни и след сделката купувачът пише в един спец. подрегистър в собствения си профил, където оценява качеството на сделката и стоката на продавача. Другата страна прави същото. И двете страни се стараят да са обективни и справедливи, без залитания и премълчавания. Така когато напримар аз купувам от там чета продавача колко звезди има. Колкото са повече, толкова по – коректен и надежден е той. Така например, ако си купувам молив мога да си позволя да рискувам да го купя от продавач с нисък рейнитг, но ако купувам яхта или кола ще се поровя да намеря проверен продавач с надеждно досие и положителен рейтинг. Стана малко дълго, но принципът на който работи ибей не лъже и милиони хора го ползват в цял свят. Затова съветът ми или по – скоро като молба до всички клиенти на ПРОДАЛАВНИК – спазвайте правилата на играта, пускайте коректни оферти, давайте оценка за стоките и продавачите след като вече сте извършили покупката. Това дава информация на останалите колко коректен е той и дали му е добра стоката. По този начин с усилията на всички ще елиминираме или поне ще ги сведем до минимум некоректните продавачи. Приятна седмица на всички.

 18. mlashova казва:

  Съгласена съм с Николай,но както винаги има едно но,забравил е да спомене и че ебай работят предимно с пейпал,която гарантира връщане на парите ако продавача е некоректен.А и в ебай има такива,дори и с добър рейтинг.
  Не е лошо да почерпим опит.

 19. pepino казва:

  ако има наистина ИЗМАМА трябва да се УВЕДОМИ ПРОКУРАТУРАТА тя се занимава с измамите и наказва измамниците с големи солени глоби а може и ако се повтори измамата да има и по сериозни наказания

  • Николай казва:

   Само нещо да уточня: прокуратурата е компетентна да се произнася по въпроси, които се третират от Наказателния кодекс като престъпления. Ако считате, че сте станали жертва на измама например можете да „уведомите“ прокуратурата, като подадете сигнал до нея. Обикновено тя /прокуратурата/ препраща сигнала за проверка до районното, по местожителство на подалия жалбата. Оттам обикновено нямат капацитет да квалифицират деянието като престъпление и след „стриктно“ спазване на процесуалните правила връщат отговор до прокуратурата, че няма достатъчно данни за извършено престъпление. Прокуратурата естествено ви прекратява преписката и всичко приключва, както и е започнало. Държавата не полага грижи за да защити общественият интерес – в случая Вашият. На никого не му пука. Глоби прокуратурата НЕ НАЛАГА.

 20. потребител в продавалник казва:

  Здравейте, прочетох всичко много вмимателно.Продавалник е прекрасен сайт но за съжаление се управлява от българи и както на всякъде всичко е опорочено.
  Админите и модераторите своеволничат.Толерират се приятели.
  Обидно е.
  Уж всичко е безплатно, а се оказва, че дори и да спазваш всяко едно правило виждаш ли като някой си реши ще прави с профила ти каквото си иска.Ще сваля твои обяви без да си в нарушение.Ще те банва.Ще ти пречи всякак да използваш сайта и най жалкото е, че никой не обръща вмимание на тези неща.
  Лично аз съм такъв потърпевш.От първия си профил, който умишлено съсипаха и аз лично изтрих.Там за съжаление не запазих нито едно доказателсво за безотговорноста волноста и своеволието на администратори и модератори-/пиша ги общо защото не познавам структората и нямам представа кой лично го прави/.Направих си нов профил и виждаш ли всичко тръгна нормално.Една седмица нямах проблем, до като въпросният модератор или админ не започна с личното отношение и своеволие/пазя всичи линкове и писма, които съм получила вече за доказателство на това което пиша/,
  Най- жалко е както ви казах че независимо на кой и къде пишех отговор не се получаваше и внимание не се обръщаше…….

 21. Чичи казва:

  Начи админа да се залови и и публично да се уплюе

 22. караваната казва:

  Прокуратурата,празни дрънканици

 23. сисчето казва:

  моля да ме упътите,нападната съм от бълхи и други къде да потърся помощ???

 24. ссс казва:

  Моля Ви за помощ! Чувствам се жестоко измамен! Какво да правя? Съсипаха ми живота!

  Казусът е следния:

  По обява от интернет отидох на интервю за работа. След това отидох на 2 интервюта в самата фирма, като на втората среща ми дадоха оферта за работа с описани всички условия. След това ми дадоха трудов договор, като казаха, че ще уточним датата на договора след като видя на коя точно дата ще ме освободи предния работодател!
  С големи мъки съкратих предизвестието ми с предния работодател и в деня, в който си взех трудовата книжка и тръгнах към новата фирма, ми се обадиха, че няма да ме наемат. Заради тях съм без работа и заплата, и съществуването ми и гледането на детето ми е обречено!
  Мога ли да претендирам, че са ме измамили, подвели или нещо в този аспект? Мога ли да заведа дело и т.н, въобще, ако мога нещо да направя, моля Ви за помощ!

 25. veio казва:

  Закупих телевизор по еконт ето този модел
  http://w2.5strike.com/bg/invitation/bylink/172242

  купих телевизора от човек с име Пламен Начев
  с профил 1093938 телевизора е неработещ нямах как да го тествам в еконт изгорях със 800 лева

 26. PC_Parts казва:

  0897876271 Некоректен потребител на Продавалник ! Поръчва и не си взима пратките от Еконт !

 27. Потребител2105512 казва:

  http://www.magazinera.bg/profile/detski_drehi
  http://detski-drehi-i-obuvk.olx.bg
  http://bazar.bg/user/details/235481
  0899339770
  Този престъпник продава фалшификати на ADIDAS !
  http://imgur.com/vpRnJxl

 28. anonimen казва:

  mi mnogo e prosto predi da zakupi6 ne6to iskai preglet na pratkata i ako e bokluk nqma go zima6

 29. 1234560 казва:

  Здравейте,
  искам да съобщя за некоректен продавач от базар. бг. Поръчах си рокля от въпросния продавач като предварително попитах дали роклята е същата като на снимката и дали цветът и е бежов, беше ми отговорено, че е същата и е бежова. Поисках доставката да е с опция преглед. Накрая доставката не беше с опция преглед, роклята е розова, а не бежова и няма общо със снимката, прилича не на стилното нещо от снимката, а на розов парцал, приличащ на нощница, размерът не съвпада също. След като я получих се опитвам да се свържа с продавача, но неуспешно, напълно ме игнорира след като му казах, че е излъгал и искам връщане на рокляра и парите. Това е страницата му в базар.бг – http://bazar.bg/user/details/723170

 30. ylik91 казва:

  Здравейте,имам проблем с промотирането на обявите в http://www.olx.bg и не мога да се свържа с някой който да ми помогне за разрешаването на проблема.Пиша безброй пъти на посочените контакти в о olx но никой не ми отговаря.Проблема който имам е следния. Имам кредит в профила ми ,но не ми дава да го харча и не мога да промотирам обявите си.Някой може ли да ми каже как да поправя проблема сам или как да се свържа с някой служител на олх и да отправя запитване към него.

 31. miro казва:

  imam problem s edna porachka v tozi sait . porachax si ruter za internet koito kakto go montirax neraboteshe i se obajdax na sobstvenika mu no bez otgovor :X

  Постовете на латиница не се толерират!!!-АДМИНИСТРАТОР

 32. Николай казва:

  Гледам си нещата в продавалника които ми откраднаха скоро сезирам полицията и не мога да направя нищо.Кажете ми адмнистраторе какво се прави в тази ситуация.Има ли начин да се намери лицето което ми разби апартамента и дори кафе машината ми задигна.Може ли да ми съдейства някой .Полицията ако се свържи с вас например???

Обратна връзка


Отговори / Коментирай

You must be logged in to post a comment.

ПУБЛИКАЦИИ

Категории

Архив по дата

декември 2012
П В С Ч П С Н
« ное   яну »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31