Здравейте, казвам се Иван Кожухаров. От април месец 2012 г. подписах договор с Виваком за промяна на дотогавашния ми тарифен план за услуги с пакет 4Play: стационарен тел, мобилен тел., стационарен интернет, цифрова тв. През месец август 2012 г. ми се наложи да си продам апартамента и да се преместя на нов адрес в кв. Бояна. Подадох заявка за преместване на услугата на новия адрес. Дойде екип да провери възможностите за преместване на пакетната услуга и установи че нямат техническата възможност за това. Нееднократно ми бе обяснено, че при това положение мога да си прекратя договора само като си платя неустойките до април 2013 г. Не можех да преглътна това абсурдно положение при което плащаш за нещо, което не получаваш не по своя вина. Предполагам че и при тях са били с усещането, че това което ми предлагат като единствен вариант е незаконно и затова още два месеца имитираха загриженост обаждаха се периодично и още два пъти пращаха екипи които отново стигаха до извода, че по тяхна вина не могат да преместят услугата на новия адрес. Така след двумесечно разтакаване в края на септември при един от поредните абсурдни телефонни разговори в който отново трябваше да приема факта че трябва да плащам за нещо което не получавам, защото те проявавали разбиране но какво да се прави това било договор. Нервите ми не издържаха и казах, че проучвам как мога да защитя правата си по съдебен път. Буквално половин час по-късно последва ново обаждане от жена която се представи като отговорен фактор във фирмата без да си казва името и ме уведоми че ми предлагат да прекратим договора без да се плащат неустойки.
Както се бяхме разбрали по телефона отидох в офиса им на Овча купел където приеха искането ми за прекратяване на договора без неустойки като това щеше да влезе в сила от 3 октомври. Подписах стандартно допълнително споразумение за прекратяване на услугата, в което пише че ще се плащат неустойки, но ме накараха на отделен лист собственоръчно да напиша че няма да се дължат неустойки според както ми е било обещано от техни колеги. Този лист си го прибраха и нямам копие от него.
И така докато преди 3 дни на 3 декември случайно разбирам че на стария ми адрес където вече не живея от 3 месеца е получено писмо от Виваком и в него има фактура за 254 лв вече и с начислена лихва или дължимата неустойка, която уж нямаше да дължа.
Моля посъветвайте ме какво мога да направя в тази ситуация.
С уважение: Иван Кожухаров

Предложена категория: