ПИСМО ДО “В и К” Стара Загора

Предистория: Преди около 20 год. си прекарахме вода на нов парцел в село Остра могила . Комшията срещу нас също. След няколко години на мястото на неговата връзка към тръбата на улицата поникна върба. Старите хора в селото казаха, „там вече има много вода – много повече от преди затова върбата е поникнала сега“. Казахме на “В и К отговорника “- този който беше тогава. Но теч видим няма и върбатa не пречи на никого, вода има и е сравнително евтина – така че проблема си остана.

Настояще: Постоянното ми жилище е в гр. Стара Загора. В блока в който живея има ТЕЧ също не е видим и не го знаят откъде и как …но ние плащаме по 3 до 4 куб.м. всеки месец над отчетеното количество за всеки апартамент от блока. Това са 4 входа по 24 апартамента…. и така повече от половин година.

Бъдещето
И на село… за да си направя ограда на парцела, понеже плана на селото е променен, линията на парцела към улицата се мести към върбата и тя остава на средата на улицата “де факто” я затваря / ограничава я до 1.5 метра/.
Тази година след голямата суша ето как изглежда ВЪРБАТА и ОАЗИСА край нея. Когато пуснат кравите те тичат направо там на най – сочната трева макар и малко.
Тази снимка е от 14.10. 2012 г.

СНИМКА

Ето последната платена сметка за водата на апартамента за 09.2012г. След проверката от Ви К добавените кубици са 3, което е една пета от общите.

СНИМКА

Искам да попитам всички ли В и К си решават така проблемите – “ вземаме от вас защото давате” така може би плащаме водата на останалите, които не могат или не искат да си плащат и така все пак съществуват В и К, но ние не можем и не искаме просто да съществуваме, а да живеем достойно поне колкото е възможно това в България.

Снимка1

Снимка2