В категория | Фирми

Пазете се от фирма „Финанс – 5″ АД и не разчитайте на корумпираните служители на КЗП

Да се закрие Комисията за защита на потребителите


Тук искам да се спра на едни от любимците ми – чиновниците от Комисията за защита на потребителите. Само дето не знам как точно защитават потребителите. И кои точно потребители защитават.

Ето какво ни се случи след като наскоро имах срещи от трети вид с тез неземни и смело мога да кажа корумпирани създания.

Преди около 2 месеца си купихме ваучер за боядисване на апартамента през сайт за групово пазаруване като изпълнител бе фирма Финанс 5 АД с управител г-н Петър Караиванов. Резултатът от ползваната услуга – боядисване на апартамент – бе потресаващ. Омацан апартамент и нагло поведение. Разбира се подадохме оплакване в сайта от който бяхме закупили ваучерите.

Служителите и собствениците на сайта бяха много любезни и след като разгледаха молбата ни и снимките и останаха потресени от погрома причинен от г-н Караиванов, поеха нещата много присърце и ни поканиха на среща, на която да се опитаме да се разберем с въпросния господин. Срещата се проведе в техния офис и беше емблематичен пример за нагло и арогантно поведение. Като капак, след заплахите на г-н Караиванов, че ще ни попилее и размаже, когато казахме че ние ще се обърнем към Комисията за защита на потребителите, господинът се изсмя и смело заяви – оплачете се, няма проблем аз имам връзки там.

Разбира се наглото и арогантно поведение както и твърдението за познати в КъЗъПъ не ни спряха и подадохме жалба. И се започна.

Най-напред решихме да използваме възможността да пуснем жалбата през интернет – в такава епоха все пак живеем, нали. Жалбата ни бе пусната на 04-05-2012 г. Близо две седмици – ни дума, ни вопъл, ни стон. Това не ни отказа и на 15-05-2012 писахме отново на комисията с молба да ни кажат как се развиват нещата и защо нямаме все още вх. номер. Отговорът дойде на следващия ден и в него най-сухо и бюрократично ни отговориха, че:

• молбата ни е заведена под номер Ц-03-4368
• „КЗП няма практика да дава входящи номера,освен ако жалбоподателя не ги изиска.“ – това го слагам в кавички, защото е цитат от писмото на КъЗъПъ
• както и че са много натоварени – пак цитат „Бихме искали да Ви обърнем внимание,че в КЗП постъпват десетки жалби всекидневно и Комисията не би могла да разглежда определени жалби с приоритет.“
Потресени ли сте. Аз да. Разбирам, че Комисията е претрупана с работа и никога не сме искали да гледат жалбата ни с приоритет. Просто искаме в разумен срок да я разгледат. И да знаем, че е получена и заведена при тях. Е да ама не би. Според тях тая работа не ставала така. Те не давали вх. номер, освен ако не сме си го пискали. Е как тогава ще знаем работили се по нашата жалба? Как ще разберем какво става?

След една седмица получихме „междинен отговор“ – не се смейте така бе озаглавено писмото – от КъЗъПъ, в който ни уведомяваха, че са предприети действия срещу управителя на Финанс 5 АД, но „Тъй като управителят на фирмата отказва да съдейства за извършване проверка и предявяване на жалбата Ви, на основание чл.194 от Закона за защита на потребителите /ДВ, бр.99 от 2005 г.; изм. ДВ, бр.18 от 2011 г./ същата е препратена в СДВР за извършване на съвместна проверка.“. Сега разбрах защо съществува КЗП единствено и само да препращат жалбите ни към СДВР. Но последното мисля можем и сами да си го свършим. Без да се налага да издържаме един куп хрантутници които само си седят на бюрата и ядат нашите с труд изкарани пари.

Междувременно в периода 16-05-2012 и 23-05-2012 ми се обади някакъв господин, който се представи че е от КъЗъПъ и след като каза че се обажда във връзка със жалбата й, започна … да ме увещава да спра жалбата. Не директно, разбира се, а обяснявайки й че щяла да засегне много хора и как нямало да има резултат и нищо те не могат да направят. Потресаващо нали !!! Служител обяснява за собствената си служба, че тя не може да си свърши работа. Той дори ме покани на среща в Комисията, за да ми дообясни как да си прекратя жалбата !!!

В петък 20-07-2012 – същия служител се обади и половин час опитва да ме навива да се срещна с г-н Караиванов и да се разберем. Питам аз, каква му е работата на този да урежда такива срещи. Освен, ако той не е човека на Караиванов. Аз друго обяснение нямам. И какво ще се разбираме с г-н Караиванов – той трябва да ни върне парите – това е. Дори не искаме от него обезщетение за това, че след неговата вакханалия, трябваше да отстраняваме щетите за наша сметка.

Разбирате ли сега защо искам да се закрие Комисията за защита на потребителите. Това бюрократично недоразумение, направено единствено с цел да лапка нашите пари, които ние най-честно и почтенно внасяме под формата на купчина данъци в държавата. Закриването на тази комисия ще спести на фиска доста разходи, които може да се използват за други, далеч по-разумни цели. В края на крайщата – няма смисъл от съществуването на комисията ерго Няма комисия следователно няма разходи. „

26 Отговора за “Пазете се от фирма „Финанс – 5″ АД и не разчитайте на корумпираните служители на КЗП”

 1. Петър казва:

  Нагла пача, апартамента ти беше боядисан перфектно!
  За 300лв. какво очакваш да няма капки тук там ли?!
  Ясна си ми, изпълняваш политическа поръчка.

 2. ADMIN INFO казва:

  Ако още веднъж си позволите да назовавате с подобни епитети, когото и да било в този сайт, ние като администратори ще помогнем на дамата с нашия юридически екип, да ви съди за „набедяване“ и „обида“. Предполагаме, че като бояджия не сте съвсем наясно, че написаното в интернет е много лесно проследимо и доказуемо. Все пак, ако не друго, то поне се съобразете с това, че пишете и ползвате тези обиди срещу дама…..

 3. Блаже казва:

  Уважаеми г-н Караиванов,

  наглостта ви е безгранична, но прилагането и няма да е вечно.В скоро време измамите ви ще бъдат не само публично изложени но за тях ще ви се поиска сметка. Обидите, които отправяте към тази жена са неоснователни – убеден съм в това особено след като гледах как реагирахте в предаването Баркод. Най-смешното беше как се представихте за журналист. Очевидно обичате да се изживявате в различни роли. Предлагам ви, вместо да използвате това си влечение, за да мамите хората, да отидете на лекар.

 4. kornelia казва:

  Господин Петър Караиванов,
  вие отлично знаете в какво състояние оставихте апартамента и сте наясно, че ни измамихте както сте мамили и други хора.Трябваше да ни върнете парите които не са 300 лв,а 333 лв. Вие съсипахте апартамента и ни създадохте доста неприятности както и допълнителни разходи за да оправим нещата след вас.
  Не знам в какъв филм сте се вкарали, но ние сме обикновени хора които с доста труд и без измами и некоректно поведение си изкарваме парите, така че не знам за каква политическа поръчка става дума…
  Искам да предпазя колкото се може повече хора от вас както и от възможността да ги измамите, ограбите и унижите!

 5. Доволен Клиент на Финанс 5 казва:

  Корнелия, по ли добре щеше да е ако някой гнусен мангал ти беше боядисвал, а? И после да те ограби.
  Финанс 5 има високо квалифициран екип който боядисва безупречно, поне моя опит с тяхната група.

  Относно вашите твърдения. Ако нямате конкретни доказателства, а до колкото знам нямате, подлежите на съд за по горната жалба..

  Чл. 9. (1) Престъпление е това общественоопасно деяние (действие или бездействие), което е извършено виновно и е обявено от закона за наказуемо.

  Чл. 148. (1) (Изм. – ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) За обида:
  1. нанесена публично;
  2. разпространена чрез печатно произведение или по друг начин;

  2) (Изм. – ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. – ДВ, бр. 21 от 2000 г.) За клевета, извършена при условията на предходната алинея, както и за клевета , от която са настъпили тежки последици, наказанието е глоба от пет хиляди лева до петнадесет хиляди лева и обществено порицание.
  __________________

  Само може да благодарите на г-н Караиванов, че до момента не е повдигнал дело срещу вас за клевета. Съвета ми е да премахнете тази тема незабавно, да се обадите на Петър и да му се извините, мисля че той вече ви е простил.
  Иван

 6. kornelia казва:

  Благодаря на Стойчо за тази информация, тя обяснява наглостта и арогантността на този човек!

 7. kornelia казва:

  Между другото не спирам да се питам докога контролните органи ще се правят, че такъв проблем няма? И защо мълчи КЗП? За какво ни е КЗП тогава?

 8. Младен казва:

  Караиванов очевидно е измамил доста хора,включително и мен.
  5 години го чакам да ми върне парите,но за жалост единственото,което мога да докажа е,че съм дал пари на Финанс5.

  http://www.dnevnik.bg/biznes/2010/11/17/995172_kfn_drujestvoto_finans_5_e_predlagalo_finansovi_uslugi/

  http://www.investor.bg/forum/showthread.php?p=1117925

  Надявам се някой ден наистина да има възмездие за този човек

  • kornelia казва:

   Младен,
   Направо съм потресена от това което сте публикували! Какво става, защо един измамник е на свобода и продължава да мами хората? Има ли закони в тази страна? Кой ги спазва? На кой му пука за това?
   Няма ли кой да помогне този човек да бъде поставен на мястото му?

 9. Колега на Петър казва:

  Стига сте го клепали тук без нито едно доказателство!!
  Петър е уважаван журналист и икономически анализатор.
  За какви ваучери говорите!!

  • kornelia казва:

   Браво господин Колега на Петър,
   вие явно сте първия не – измамен от него!
   Интересно какъв колега сте му, може би в измамите?
   „Уважаван“ журналист и „икономически анализатор“ няма нищо общо с личността на Петър Караиванов, за който става дума тук! Доказателства за мръсните му дела колкото искате, не знам защо ги игнорирате и се правите че не ги забелязвате.
   Все някой ден ще има възмездие за „уважаваният“ само от вас „журналист“ и „анализатор“!
   Моля, всички честни и почтени журналисти да ме извинят, че обиждам професията им като я пиша до името на един обикновен престъпник!

 10. Иван, клиент на Петър Караиванов казва:

  Корнелия, ако продължавате да злоупотребявате с името на Петър Караиванов, може да се наложи да си наемете адвокат!!!
  Закона предвижда до 20 000лв. глоба за обида и опетняване на личноста без грам доказателства!

  • kornelia казва:

   :) )) Е това вече минава всички граници и доста ме разсмива! Името на Петър Караиванов щеше да остане неопетнено, ако не беше измамил толкова хора. Ако този човек имаше и капчица чест и достойнство щеше да ми е върнал парите до сега. А вие явно пропускате коментарите на другите измамени от същия Караиванов хора тук и за това се обръщате само към мен. Колкото до доказателства – има достатъчно! И господа „колега“ и „клиент“ на Петър /или сте самия Петър/, ако обичате не ме заплашвайте, че търпението ще вземе да ми се изчерпа!

 11. Mладен казва:

  без грам доказателство ли?А съдебния му запор от 2009г.какво е?или
  сигурно и на вас е казал ,че става дума за роднински имотни отношения?!Жалко само,че една жена е успяла да го осъди.
  И както напомняте на нас измамените какво предвижда закона,така
  можете да напомните и на колегата си ,че все още съществува и частно възмездие.

 12. Така е доста е потресаващо и това как ….’служител обяснява за собствената си служба, че тя не може да си свърши работа. Той дори ме покани на среща в Комисията, за да ми дообясни как да си прекратя жалбата !!! ….“ е просто нямам думи. Но е факт че точно тези които се правят на директори и началници всъщност не знаят абсолютно нищо, просто са по смели и действат и развиват бизнес който в повечето случаи не съществува много дълго.Благодаря за хубавата статия.За жалост корупция има почти на всякъде да не кажа навсякъде.Никой няма да откаже повечко пари да спечели ако му предложат и точно заради това сме на това дередже.

  • Корнелия казва:

   За голямо мое съжаление сте абсолютно прав!Такава е ситуацията в нашата прекрасна България. Дребни, алчни, измамни хора – с лопата да ги ринеш, но заради единиците свестни, честни, добри хора, си заслужава да не мирясваме, а да се борим със зъби и нокти, та белким нещо се промени!

 13. Караиванов казва:

  Това е активна кампания срещу мен. Никога не съм се занимавал с бояджийство. За Бога аз управлявам милиони евра на финансовите пазари!

  • Корнелия казва:

   Господин Караиванов,
   доказателство, че не сте се занимавали с бояджийство е състоянието в което оставихте нашия апартамент. Защо тогава предлагате подобни услуги? А след като боравите с милиони евра на световния пазар, защо не ми върнахте „жалките“ 333.00 лева, за мен те са много пари изкарани с доста труд? Не знам за кой сте толкова значим, че да организира кампания срещу вас, за мен, а както се вижда и от постовете тук и за още доста хора, вие сте просто измамник!Със сигурност знам, че рано или късно ще се спънете и че не няма как безвъзмездно да мамите хората до безкрай.
   Успешна нова година и по-малко измамени хора от вас, както и наказанието което заслужавате!

 14. Гневен казва:

  Пешо, ти ме завлече с около 30 000 долара на форекс!
  За какви милиони говориш…
  Продължавай да боядисваш, защото парите ми трябват.
  Помни, рано или късно ще те намеря.

 15. Уви където и да отидеш ако искаш нещо да ти свършат ще трябва да си платиш и то не само данъците и застраховките които плащаме всеки месец но и допълнително особено при лекарите,пък камо ли при тези фирми които пишете тук.Цялата ни система е корумпирана и това, че без да се налага да издържаме един куп мързеливци които само си седят на бюрата и ядат нашите с труд изкарани пари както пишете и вие.Много е тъжно когато отидеш и искаш да отидат просто една бележка за нещо, и ти казват ела след еди колко си дни…………..а погледнато реално е работа за секунди пред компютъра.Благодаря ви за статията и дано пак ни пишете.

 16. Благодаря ви за тази статия.Уви макар и да си имаме подобна комисияпо защита на потребителя когато се обърнем към не ни искат всякакви описания и попълване на документ и става една дълга и широка и почит никога не се разяснява случая.Понякога си мисля, че подобни комисии и длъжностите в тях са просто заблуда на нас обикновенните граждани.Виждаме как за пореден път някой си позволява да и лъже и винаги намира по някоя вратичка с която да може да се измъкне.

 17. sextetomilonguero казва:

  Петър Караиванов
  ——
  В архива на Найден Геров се пази препис на рекетьорско писмо с дата 12 февруари 1876 г.
  —-

  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4985416

 18. kornelia казва:

  В предаването „Господари на ефира“ от 05 юли 2018, показаха поредното престъпление извършена от г-н Караиванов. Както се вижда са минали 6 години от моя пост, колко ли измамени и нападнати хора има от този човек през това време?
  Моя пост беше с цел да предпазя други хора да не пострадат, но докато този господин не бъде наказан, ще продължава да се мисли за недосегаем.
  Участниците в предаването, заявиха воля да го съдят и дано го направят, аз нямах финансовата възможност да докарам нещата до съда, за жалост!

Обратна връзка


Отговори / Коментирай

You must be logged in to post a comment.

ПУБЛИКАЦИИ

Категории

Архив по дата

март 2013
П В С Ч П С Н
« фев   апр »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031