Преди дни Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност излезе с решение №2-233 и обяви няколко десетки лица от Видинска област, които в годините са „действали под прикритие” в името на партията, а дали и в името на народа, това не знаем.

Изненадите в списъка не бяха много. Е, имаше едно-две хлъцвания, но на фона на стотина човека, те са си просто нищо. Важното е, че не липсва повод за гордост, и че Видинска област пак е на челните места в класацията, защото кметът на най-червената българска община – Брегово, ще се окаже и най-дългогодишният агент на ДС в местната власт. Защото г-н Милчо Лалов от 1986г. се бори на тихия фронт под псевдонима Владимир, като и до ден днешен не е снет от действащия оперативен отчет. Лалов е кмет от 1999г. насам и с него публично, пред цялата държава, се хвали лидерът на БСП Сергей Станишев. Като се замислим, то си е и за хвалба.

Видин си има и друга гордост, с по- съвременно звучене, направо в европейски мащаб. Оказа се, че агент на ДС е равно на директор на Дунав мост 2. Казано по-просто, изпълнителният директор и представляващ Дунав мост 2 – лицето Владимир Георгиев Андреев всъщност се оказа другарят Любомир, агент на ДС. Не знаем дали вие се изненадвате, но във Видин изненадани по този въпрос нямаше. Кой, ако не доказан другар ще бъде сложен на този отговорен пост, за да ни представлява пред Европа и всякакви там партньори?! Никой не бе изненадан, че в списъка е и другарят Марко Петров – секретният сътрудник Митов, кмет на родната на председателя Миков община Кула, от 2003г. до 2011г. Обръщаме вниманието ви към г-н Петров, защото предстои той да бъде изваден от нафталина. Говори се, че съвсем скоро другарят Марко ще стане шеф на Управителния съвет на Видинската болница. И така трябва, защото Петров всъщност е д-р Петров. Фактът, че той, в комбинация с другаря Михаил Миков, закри преди няколко години Кулската болница, явно не стои в БСП-арския дневен ред. Дано не излезем лоши пророци, но имаме сериозни притеснения, че повторението на тази комбинация в днешния момент, току виж съсипе и Видинската болница. В края на краищата в БСП залагат на изпитани кадри. Интересното е, че някои медии, незнаещи за възкръсването от пепелта на другаря Марко Петров, излязоха с информация за неговото агентурно минало. Горките, скоро ще си получат каквото са си търсили.

По отношение на гордостта на другаря Станишев – кметът на община Брегово Милчо Лалов и неговата дългогодишна доносническа дейност, цари пълно лунно, т.е информационно затъмнение. А що се касае до гордостта ни Дунав мост 2 и неговият изпълнителен директор Владимир Андреев – агент Любомир, там даже не смеем да споменаваме думата „информация”. Няма да се излагаме пред партньорите, я! Ма той Параграф 12 от Закона за досиетата се върна и си знае работата!