Мастит професор по графичен дизайн бе задържан с 500 лв. подкуп в петък във Факултета по изобразително изкуство на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.
Ченгета щракнали белезниците на 66-годишния Никола Николов, след като студент му дал парите във връзка със защита на дипломна работа. Първоначално професорът искал 6000 лв., но младежът обяснил, че няма толкова пари, и преподавателят смъкнал тарифата. Банкнотите са намерени в чантата му.
Николов обяснил, че е поискал парите, за да заведе граждански иск срещу партия, която не му платила поръчка при предизборна кампания, съобщиха от полицията. Професорът е автор на „раковината“ на НДСВ. Неговите колеги знаели от години за претенциите му, че срещу знака не е получил нищо. Говорело се, че иска да съди царската партия за 100 000 лв., но няма пари за таксата.
Проф. Николов е получил хонорар за логото на НДСВ още през 2002 г. В архива ни няма данни професорът да е работил по други поръчки за нас, коментираха вчера от пресцентъра на НДСВ.

източник:24 часа