Кметът на Община Видин Герго Гергов и семейството му оцеляха по чудо тази нощ, след като срещу тях бе извършен опит за убийство. Неизвестните засега лица са планирали покушението, поставяйки под паркиран в двора на къщата автомобил самоделно устройство със запалителен коктейл тип „Молотов“.По жива случайност колата не се е взривила, тъй като фитилът е изгаснал. Така видинският кмет, съпругата му и двете им деца – деветгодишен син и няколкомесечно бебе са се разминали с фаталния край.Герго Гергов забелязва, че има нередност около 10.30 ч. тази сутрин, когато излиза от дома си, за да присъства на публично събитие, организирано във Видин под патронажа на председателя на Народното събрание Михаил Миков. След като вижда изгасналия фитил и разлятата течност под предната част на автомобила, той веднага сигнализира органите на МВР, които извършват оглед на мястото.В изявлението си пред медиите видинският кмет заяви, че той и семейството му са оцелели тази нощ единствено по Божията воля и че има поредица от подобни деяния срещу него. Той допълни, че обект на агресия е станал и семеен недвижим имот на председателя на Общинския съвет Пламен Трифонов, който буквално преди дни подава сигнал за случая в полицията.По всяка вероятност престъпните намерения са провокирани от твърдата политика, която води кметът на Видин по отношение стабилизиране на финансовото състояние на общината и в защита на интересите на гражданите. Гергов коментира, че опитът за убийство срещу него и семейството му нарежда извършителите в категорията на най-жестоки престъпници.Той изрази своята надежда, че органите на реда ще реагират адекватно на тези действия и ще поставят под защита неговия живот и живота на близките му. „Надявам се, че много скоро ще разберем кои са били извършителите и какви са целите им.Искам да уверя видинското гражданство, че техните интереси ще продължават да бъдат отстоявани и аз като кмет на Община Видин няма да позволя по никакъв начин злонамерени действия на трети лица да ощетят общината и нейните граждани. Много неща бих могъл да кажа, но предпочитам органите на реда да свършат своята работа.Получих уверение, че стореното няма да бъде оставено без последствия“ – допълни кметът. „Нашият дом е Видин, нашата партия е Видин и ние ще продължим да правим всичко онова, което трябва да бъде направено, независимо каква е цената, която ще трябва да платим“ – категоричен бе Герго Гергов.

Коментари в социалните мрежи:
Коментар 1: Дааамммм,явно има някакво равновесие в природата!

Коментар 2: че кой би бил против „твърдата политика, която води кметът на Видин по отношение стабилизиране на финансовото състояние на общината и в защита на интересите на гражданите.“ – очевидно е обратното.

Коментар 3: ОчевАдно е дори,но така е удобно.След като стана обект на разследване на прокуратурата по сигнал на Сметна палата и видимо има големи нарушения,последва и сигнал от “Аз обичам Видин“ за “ефтиния“ джип.Чакаме и ДАНС да реагират…Този пиарски ход ми е малко смешен!

Коментар 4: Ot dobro nqma dago trepat

Коментар 5: Защо ли не вярвам на тези писаници

Коментар 6: А и какво означава водене на твърда политика.В какво се изразява …

Коментар 7: На нищоправене!

Коментар 8: Общинския сайт свали “новината“

Коментар 9: Защо нали е истина или ……..

Коментар 10: не ви ли е срам да се гърмите сами бе :)))

Коментар 11: porednata izmislica!

Коментар 12: ВРЕМЕ ЗА РАЗМИСЪЛ !

Коментар 13: Не мога да Ви разбера Вас, хората ангажирани с това „да информират гражданството какво се случва в родният им град“… малко сме били останали… а се радваме, че някакъв болен мозък иска да навреди на един от нас… що за цинично мислене, кой век сме, борческите похвати не отминаха ли? Малоумщина и може би точно „твърдата политика …“ водена от амбициозен и достатъчно еродиран млад Кмет е причината някой който е свикнал при предишните, да се облагодетелства на наш гръб сега да не е в изгодната позиция. Но хора разни, света е шарен.

Коментар 14: Няма да се учудя ако зад тази снимка на ББ се крие истинския ГГ.Това че сме малко се вижда и от космоса .А ако наистина се правеше нещо нямаше да намаляваме и дори и аз щях да си остана в къщи.Знаеш ли непознати колко е гадно да имаш свой дом а да живееш по квартири и то на майната си ..

Коментар 15: Паци,рижко,на теб пък кой имот са ти разбили бре? гг не уточнява кой от всичките,или новите „рена“ на дъщерите ти,или апартаментите из София???