В категория | Полиция

Опит за убийство на Видинския кмет

Кметът на Община Видин Герго Гергов и семейството му оцеляха по чудо тази нощ, след като срещу тях бе извършен опит за убийство. Неизвестните засега лица са планирали покушението, поставяйки под паркиран в двора на къщата автомобил самоделно устройство със запалителен коктейл тип „Молотов“.По жива случайност колата не се е взривила, тъй като фитилът е изгаснал. Така видинският кмет, съпругата му и двете им деца – деветгодишен син и няколкомесечно бебе са се разминали с фаталния край.Герго Гергов забелязва, че има нередност около 10.30 ч. тази сутрин, когато излиза от дома си, за да присъства на публично събитие, организирано във Видин под патронажа на председателя на Народното събрание Михаил Миков. След като вижда изгасналия фитил и разлятата течност под предната част на автомобила, той веднага сигнализира органите на МВР, които извършват оглед на мястото.В изявлението си пред медиите видинският кмет заяви, че той и семейството му са оцелели тази нощ единствено по Божията воля и че има поредица от подобни деяния срещу него. Той допълни, че обект на агресия е станал и семеен недвижим имот на председателя на Общинския съвет Пламен Трифонов, който буквално преди дни подава сигнал за случая в полицията.По всяка вероятност престъпните намерения са провокирани от твърдата политика, която води кметът на Видин по отношение стабилизиране на финансовото състояние на общината и в защита на интересите на гражданите. Гергов коментира, че опитът за убийство срещу него и семейството му нарежда извършителите в категорията на най-жестоки престъпници.Той изрази своята надежда, че органите на реда ще реагират адекватно на тези действия и ще поставят под защита неговия живот и живота на близките му. „Надявам се, че много скоро ще разберем кои са били извършителите и какви са целите им.Искам да уверя видинското гражданство, че техните интереси ще продължават да бъдат отстоявани и аз като кмет на Община Видин няма да позволя по никакъв начин злонамерени действия на трети лица да ощетят общината и нейните граждани. Много неща бих могъл да кажа, но предпочитам органите на реда да свършат своята работа.Получих уверение, че стореното няма да бъде оставено без последствия“ – допълни кметът. „Нашият дом е Видин, нашата партия е Видин и ние ще продължим да правим всичко онова, което трябва да бъде направено, независимо каква е цената, която ще трябва да платим“ – категоричен бе Герго Гергов.

Коментари в социалните мрежи:
Коментар 1: Дааамммм,явно има някакво равновесие в природата!

Коментар 2: че кой би бил против „твърдата политика, която води кметът на Видин по отношение стабилизиране на финансовото състояние на общината и в защита на интересите на гражданите.“ – очевидно е обратното.

Коментар 3: ОчевАдно е дори,но така е удобно.След като стана обект на разследване на прокуратурата по сигнал на Сметна палата и видимо има големи нарушения,последва и сигнал от “Аз обичам Видин“ за “ефтиния“ джип.Чакаме и ДАНС да реагират…Този пиарски ход ми е малко смешен!

Коментар 4: Ot dobro nqma dago trepat

Коментар 5: Защо ли не вярвам на тези писаници

Коментар 6: А и какво означава водене на твърда политика.В какво се изразява …

Коментар 7: На нищоправене!

Коментар 8: Общинския сайт свали “новината“

Коментар 9: Защо нали е истина или ……..

Коментар 10: не ви ли е срам да се гърмите сами бе :) ))

Коментар 11: porednata izmislica!

Коментар 12: ВРЕМЕ ЗА РАЗМИСЪЛ !

Коментар 13: Не мога да Ви разбера Вас, хората ангажирани с това „да информират гражданството какво се случва в родният им град“… малко сме били останали… а се радваме, че някакъв болен мозък иска да навреди на един от нас… що за цинично мислене, кой век сме, борческите похвати не отминаха ли? Малоумщина и може би точно „твърдата политика …“ водена от амбициозен и достатъчно еродиран млад Кмет е причината някой който е свикнал при предишните, да се облагодетелства на наш гръб сега да не е в изгодната позиция. Но хора разни, света е шарен.

Коментар 14: Няма да се учудя ако зад тази снимка на ББ се крие истинския ГГ.Това че сме малко се вижда и от космоса .А ако наистина се правеше нещо нямаше да намаляваме и дори и аз щях да си остана в къщи.Знаеш ли непознати колко е гадно да имаш свой дом а да живееш по квартири и то на майната си ..

Коментар 15: Паци,рижко,на теб пък кой имот са ти разбили бре? гг не уточнява кой от всичките,или новите „рена“ на дъщерите ти,или апартаментите из София???

Един отговор за “Опит за убийство на Видинския кмет”

 1. ADMIN INFO казва:

  Кой е в същност Герго?

  Роден на 18 януари 1978 година в град Видин. През 1996 година завършва Природоматематическа гимназия във Видин, а през 2002 година придобива магистърска степен „Бизнес администрация“ в УНСС – София.

  Работи една година в Англия, но се връща в родния си град. Работи на различни позиции в „УниКредит Булбанк“ – клон Видин, като през последните 6 години отговоря за корпоративния бизнес. От юни 2011 година е директор за Видин, Монтана и региона на ЦКБ.

  Политическа кариера:
  Герго Гергов става кмет на Видин през 2011 година, избран от листата на БСП.

  На местните избори през 2011 година е избран за кмет от листата на БСП. На първи тур получава 21.17 % а на втори тур печели с 53.26 %. На балотажа отива с Владимир Тошев от ГЕРБ, който на първи тур получава 23.00 %

  А сега самата същност на нещата:

  Веднага след избирането му за кмет, Герго започва да мисли за втори, дори за трети мандат. Всичко това обаче минава през няколко неща. Пари, политически гръб и правилната ориентация в политическия ефир, както и чисто организационно. Тъй като Герго става кмет през не далечната 2011г. от квотата на БСП, той попада в една изключително трудна за лавиране ситуация. Правителство на ГЕРБ, предходен кмет (Видов) на ГЕРБ и достатъчно окакана община, наследена с кредити, запори, неизплатени сметки по вече съществуващи договори и пр.
  В предизборната си кампания Герго не веднъж е обещавал, че ще ревизира действията и актовете на стария кмет от ГЕРБ и ще положи всички усилия за изваждането им на светло, а те са много. Можем само да предполагаме защо не го е направил и до ден днешен?!? За да запази себе си и положението в общината Герго се чуди как да постъпи като градоначалник. Хем да не счупи хатъра на издигналата го партия, хем да е добре с ГЕРБаджиите по онова време. Осветлението по улиците на гр.Видин започва да гасне. Общината също остава без ток за известно време, но това не успява да изплаши младия и напорист градоначалник. С магическа ловкост и лисича хитрост кмета се преориентира към правителството на ББ, както беше записано в едно от най четените „лексикони“-тефтерче наскоро. Кмета започва да виси като глобус пред кабинетите на властта, като моли за помощ ГЕРБерите за да смири гнева на ББ от загубата на В.Тошев срещу самия него. Заради този си „завой“ започва да се наблюдава известно напрежение между него М.Миков и общинските съветници. Впрочем напрежение между общинския съвет и него винаги е имало, но единици са съветниците който дръзват да му противоречат и хулят заради вече добрите отношения между него и представителя на властта в региона по това време В.Тошев. Такива напрежения възникват при гласуванията на „СИНЯТА ЗОНА“, на бюджетни средства за спорта, на средства за ЦДГ-тата и мн.др.
  Да се спрем на средствата който Герго се готви да натрупа с цел финансирането на последващи кампании и много други дейности. Като човек с финансова практика и работил на финансово образуващи позиции, кмета умело жонглира със средствата на общината, като най сериозните изяви са на тема обществени поръчки. Там нещата отдавна са излезли от контрол, но всичко се пази в дълбока тайна. Не са рядкост подписванията на договори с фирми който не са спечелили обществената поръчка по реда на ЗОП. Не са рядкост и договорените високи цени на доставките на храни от местни Видински фирми. Най съществените поръчки на който кмета разчита са „Воден Цикъл“,“ДЕПОТО“ за отпадъци, както и ремонта на надлеза, който е основна пътна артерия на града. Публична тайна в следствие на добрия финансов и програмен период са новите придобивки на кмета. Стандарт на живот, категорично несъответстващ на кметската заплата, новите возила и имоти. Балканската първенющина и тук не е пропуснала да пусне корени.

  ТЕМА С ПРОДЪЛЖЕНИЕ

Обратна връзка


Отговори / Коментирай

You must be logged in to post a comment.

ПУБЛИКАЦИИ

Категории

Архив по дата

април 2014
П В С Ч П С Н
« мар   май »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930