Полицията погва циганите из столичните Бояна, Драгалевци, Симеоново
Четвъртък, 28 Май 2015, автор: frognews.bgПолицията погва циганите из столичните Бояна, Драгалевци, Симеоново След сигнали на граждани за самонастанили се роми в няколко столични квартала, полицията и общината започват проверка за незаконни новодомци.
Това е станало ясно след среща на ръководството на СДВР и представители на общината с жители на Бояна, Симеоново и Драгалевци, предаде БНР. Поводът за срещата между трите квартала и представители на МВР и Столична община, е увеличението на битовата престъпност в някои от най-престижните жилищни комплекси на София.

Кметът на район „Витоша“ Валери Йорданов уточни, че е разпоредил проверка, която трябва да приключи следващата седмица. След това ще бъдат предприети мерки, ако се докаже, че има самонастанили се. Това, което казаха живущите и присъстващите от квартала, е че те не са много отдавна там. Нещото, което ги тревожи, е че не забелязват тези лица да работят някъде.

Директорът на СДВР Младен Маринов допълни, че оперативната обстановка в някои от столичните квартали в действителност е усложнена. Драгалевци, Симеоново и Бояна били подложени на битова престъпност. Най-разпространени били кражбите, които се извършват в домовете и дворните места. Набезите се извършвали от лица, които не били организирани групи, а такива, които по този начин си изкарват прехраната.
фрог