Здравейте!
Искам да се оплача от факта, че в в тази скапана държава няма никъде защита за нас, Бедните и честни Българи, които редовно си плащаме сметките за ток.
Ето че компанията за Електроразпределение – EVN е решила предколедно да изненада своите клиенти.
Аз и моето семейство от дълги години сме клиент за ползуване на ток на тази компания.
На 26 число всеки месец излиза новата сметка за ток и аз в тяхната страница съм се регистрирала, за да знам предварително колко ток ще платя до 15 число следващия месец.
За моя голяма изненада днес, на 28.11.2015год, събота, установих, че преди Коледа ще платя ток двойно повече.
До сега съм плащала винаги ток в рамките до 80 лева. Преди 2 години спря да ми работи пералнята ми. Но дори, когато и пералнята ми работеше, аз плащах ток около 80 лева. Това значи, че сме 4-членно семейство и заради децата много често пущах пералнята си и през деня поне веднъж през седмицата. Но пералнята ми спря да работи и продължих да плащам същата сметка за ток – около 80 лева.
Предната сметка ток,която сега платих, е за периода 09.09. 2015 г. – 08.10.2015 г. – около 69 лева. Единственото нещо, което ме възмути, е,че са ми писали много изразходвана Дневна енергия, повече от Нощната. Но го преглътнах.
Ни сега това, което компанията EVN ми сервира, е върха на айсберга. Т.е. новата ми сметка за плащане е двойно повече. Познайте колко? 149,29лева. Ужас!!!Този път тази сметка за ток обхваща 2 периода за отчитане – 09.10.2015 г. – 31.10.2015г. и 01.11.2015 г.- 08.11.2015 г. Куриоза е още по-голям, защото са ми отчели голяма употреба на Дневна енергия за периода през месец октомври – 460 кВтч, а за втория период – Дневната енергия е само 160 кВтч. По отношение на нощната енергия също има куриоз – за 1-я период ни е отчетено 149 кВтч, а за 2-я период – едва 49 кВтч.
Въобще как отчитат тока тези специалисти на компанията EVN. Не може в период като месец Октомври да надписват сметките на хората за дневна и нощна енергия при условие, че времето беше много топло. А и как така не желаят специалистите на всяка компания, която продава на битови клиенти ток като EVN или ЧЕЗ, да не правят Профилактика на електромерите на своите клиенти.
А и защо трябва да продължаваме да плащаме неплатените сметки за ток на циганите, които живеят от социални помощи и са закриляни от Закона и държавата, наречена България.
Не може да продължават беззаконията в тази скапана държава и до кога така ще я бъде!
Събудете се Българи, които сте истински Българи и милеете за своята Родина!
Защо трябва да загубим наследството на нашите прадеди /всичко, което е толкова ценно за всяко българско семейство; всичко, което сме съхранили във всеки български дом за своите деца/ и да не го предадем на нашите деца??? Защо??? Кой ще ми даде отговор на този въпрос?
Отново ли трябва да сме готови за нови стачки за надвишените сметки за ток, за да ни чуят? И до кога така?

http://www.nekorektno.bg/wp-content/uploads/gravity_forms/1-c613c8f6c54ee219d598ff8dbb7122bc/2015/11/и-доказателството-за-двойно-надписаната-сметка-за-ток-преди-КОЛЕДА.docx