В категория | Без категория

Нелегални търговци заливат сайтовете за обяви и разпространяват в Интернет личните данни на хора, които са отказали техни стоки!

„Недоволна и възмутена съм от OLX и Базар БГ, защото прикриват под крилото си некоректни търговци, дребни и по-едри измамници укриващи ДДС и данъци. То е очеИЗВАДНО. Там се продават нови стоки без касов бон. Също така страшно много фалшиви стоки – часовници, техника, препарати, козметика …, които освен че са незаконен внос (укриват ДДС) са и фалшиви (т.е. има работа за много други служби освен НАП). Такива платформи са перфектното място да мамиш. Няма име на фирма, няма документи, касови бележки, нищо не можеш да докажеш ако решиш да го върнеш и едва ли някой ще ти уважи оспорването като разбереш, че си измамен. Не всичко може да се установи при 15-те минути тест при куриера. Писах им и на двата сайта (да не говорим още колко такива ги има) и отговорът беше, че тях не ги интересува това и не им влиза в работата. Те били само платформа. Еми ОК, хубава идея сте откраднали от чужбина за бизнес, но то не става само да ламтиш за пари от реклама, не е зле в тази държава да има коректни фирми, още повече нови фирми с нови форми на безнес. То е въпрос на самоконтрол и на морал още от самото начало. ВСИЧКО В ТАЗИ ДЪРЖАВА ЩЕ СЕ ОКАЖЕ, ЧЕ Е ВЪПРОС НА МОРАЛ. Когато всеки сам се погрижи да бъде изряден, тогава и държавата ще стане изрядна. Не може само да плюем по държавата и да искаме непрестанно нещо от нея, като че ни е длъжна. А ние? Ние нямаме ли задължения? Само знаем да искаме и да се тръшкаме. Защото ако всички лъжем и крадем и си затваряме очите за лъжи и кражби винаги ще си останем задния двор на Европа. Това е нещо като: ако един ден в някой МОЛ-а до вас, започнат да продават наркотици управата на МОЛ-а да каже: „На нас какво ни влиза в работата?“ Но всеки уважаващ себе си бизнесмен във всяка една сфера без подканяне веднага ще вземе мерки, а няма да ми отговаря умно – да си гледам работата. Всеки който, самия той е коректен ще обърне внимание на този сигнал и ще му пака. Просто от ей такива тарикати-егоисти, които не им пука не можем да отлепим от дъното а скоро даже и ще заорем. По същата логика милиони българи и не гласуват на изборите, но това не е темата сега.
Абсурдно е чисто нови стоки де се продават без касов бон, нали сте съгласни? Абсурдно е фалшиви стоки от нелегален внос да се предлагат въобще, а още повече отново без касов бон.“
Източник: http://www.bg-mamma.com

„И аз забелязвам напоследък активизиране на откровени мошеници. Продават ментета с гаранция-Франция. От това страдат и потребителите, и коректните търговци и цялото общество като щете.
Учудвам се, че толкова много хора се опитват да омаловажат тази практика.
Пратформите за търговия могат да направят една елементарна стъпка към пресичането на измамите. Да задължат търговците (тези по смисъла на ТЗ) да оповестяват своя ЕИК/Булстат.
Така потребителят ще знае с кого реално сключва сделката, кой поема обещаваната гаранция, срещу кого да подаде жалба, ако се наложи.“
Източник: http://www.bg-mamma.com

Да, но собствениците на сайтове за обяви нямат интерес да си усложняват живота. За тях единственото важно нещо е печалбата. А колкото повече обяви има, толкова по-добре за техния джоб.
Относно нелегалните търговци без фирми, без документи, имащи и наглостта да разпространяват данните на „некоректни“ хора отказали техни куриерски пратки – самите те са повече от некоректни. Бих казал, че са престъпници укриващи данъци в големи размери.
Предлагам в тази тема да се вписват такива хора, за да са на разположение на държавни учреждения, които наблюдават сайта » СРП, НОИ, НАП, МВР, КЗК, КЗП, Патентно бюро..
В един новоизлюпен сайт за вписване на некоректни, непожелаха да публикуват данните на такъв търгаш – nekorektni.net, популистки сайт създаден от анонимник с цел печалбарство. Няма контактна информация, няма фирма или телефон. По всяка вероятност и той е в сивия сектор.

Вписвам първия нелегален търговец:
Григор Григоров – 0877789900 няма фирма, няма касови бележки и прочие, но продава нови часовници и модели на самолети в търговски количества. Има и наглостта да разпространява в Интернет личните данни на много хора, които са отказали да приемат куриерски пратки изпратени от него.

http://www.nekorektno.bg/wp-content/uploads/gravity_forms/1-c613c8f6c54ee219d598ff8dbb7122bc/2016/11/Foto2.jpg
http://www.nekorektno.bg/wp-content/uploads/gravity_forms/1-c613c8f6c54ee219d598ff8dbb7122bc/2016/11/Foto1.jpg

8 Отговора за “Нелегални търговци заливат сайтовете за обяви и разпространяват в Интернет личните данни на хора, които са отказали техни стоки!”

 1. ... казва:

  Добрияна Манолова от гр. София, кв. Гео Милев, тел. 0888808001 и 0883569043.
  Поръчва от Китай фалшификати на маркови стоки, ментета и ги продава по сайтовете за обяви. Това е работа за полицията. Няма фирма, не плаща данъци… явно неуважение към законите на страната.
  Профили в ОЛХ и Базар – Бутикроманс.
  https://bazar.bg/user/details/135527
  http://imgur.com/a/XSSXF
  http://imgur.com/a/I7i4F

 2. nekorektni.net Staff казва:

  Не се излагайте. Цялата тази дандания, понеже сама сте си поръчали нещо и не сте отишли да си го вземете и търговеца ви е разпространил. Еми прав си е човека. Сама си го бяхте описали в публикацията, и с цялата си наглост пускате публикация против търговеца. Да, не е правилно да не се издават касови бележки и т.н., но търговеца не е длъжен да поема пътните разходи. Правилното в този вариант е, след като не ви хареса дадения артикул, плащате пътните разходи и приключвате въпроса. Ако желаете да пазарувате с гаранция има не малко сайтове които са си регистрирани фирми и издават нужните документи. Относно печалбарстово от нашият сайт, по-голяма глупост не бях чувал. Колко мислите, че „печелим“ от тази работа ? Аз ще ви отговоря – 0 (нула). Всичко се плаща от нашият джоб, хостинг, домейн и т.н. Сайта дори не си избива домейна, който струва 9-10$, да не говоря за хостинга. Лек ден.

 3. StopGrey казва:

  -2
  Имам и още какво да кажа, но коментарите ми не излизат. Писах на АДМИН за това.

 4. Stef90 казва:

  olx не задължават и не изискват от търговците да оповестяват своя ЕИК/Булстат или други данни за фирмата. На практика насърчават сивата икономика и измамите. Ето моята кореспонденция с тях.
  https://i.imgur.com/0kfQPzD.jpg

 5. someone else казва:

  Интересно защо в този сайт не може да се коментира

 6. someone else казва:

  Искам да добавя нов герой тук но коментара не се показва.

Обратна връзка


Отговори / Коментирай

You must be logged in to post a comment.

ПУБЛИКАЦИИ

Категории

Архив по дата

ноември 2016
П В С Ч П С Н
« окт   дек »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930