В категория | Телевизия и Интернет

Злоупотреби и корупция в OLX. Админите Виолета и Ирина изнудват хората за пари.

Администраторите на OLX искат такса „спокойствие“ за да не притесняват потребите ли.
След като не получих отговор от мениджъра на OLX, Пламена Дисанска, публикувам открито писмо до нея:
Здравейте госпожо Дисанска!
Знам че нищо няма да постигна с този сигнал, защото „гарван-гарвана око не вади“, но въпреки това ще ви каhжа.
Вашите администратори на сайта вършат страхотни злоупотреби, нарушават грубо правата на потребителите, заплашват ги с изгонване и участват в корупционни схеми.
Виолета, а след нея и Ирина ме изнудваха по най-долен начин за пари (макар и да не са ги искали директно, аз знам че каквото и да ми говорят става въпрос за пари).
От един безобиден въпрос който зададох на контакти – защо не ми идва SMS с код на телефона за потвърждаване на регистрацията, стана световен проблем. Вместо да ми се отговори конкретно че има технически проблем, Виолета започна да се заяжда с мен, че много често съм изтривал профила си и съм си правел нов. А кода за потвърждението наистина дойде с почти един час закъснение. Та Виолета почна да си измисля някакви нейни правила, които не кореспондират с Общите условия на сайта. Никъде няма правило което да забранява изтриване на профил когато потребителя прецени, и регистриране отново. Аз това й го казах, но то само я разгневи и започна да си измисля нови правила и да ме заплашва с правомощията си да ме изгони. Това е крайно непрофесионално и дори смешно. Бил съм дублирал обяви си!? Никога не съм имал едновременно две обяви с еднакви заглавия, описания, снимки и прочие (дублиране).
В последвалата кореспонденция Виолета се опита да ме убеди че черното е бяло, и ако не слушам ще ми издърпа ушите :) После и Ирина се включи, но нека направо да цитирам:

Ирина (OLX.bg)
23.11, 17:31 EET
Здравейте,

Благодарим Ви, че се свързахте с нас. Когато изтривате обявите си и след това добавяте нови за същите артикули, отново извършвате дублиране на обяви.

И моят отговор:

Първо не се касае за един и същ профил, за да ми казвате че съм изтрил и добавил една и съща обява.
Второ, вашите тълкувания за дублиране на обяви не кореспондират с Общите условия:
„Да не публикува дублиращи се обяви. За дублиращи се обяви ще се смятат такива със съвпадащи си или подобни описания, заглавия снимки, както и такива, които предлагат подобни продкути/услуги.“
Нямам две активни обяви със съвпадащи си или подобни описания….
Трето, никъде в Общите условия не е забранено да се изтрива профила, и след неопределено време да се регистрирам отново.
Пак ви казвам, не си измисляйте ваши правила. Ако се наложи дори ще пиша на регионалния мениджър за Европа в сайта на Наспер.

Та така. А за Корупционните схеми на хрисимите ви служителки можете да прочетете постовете на някой си потребител „ОптимисТ“ в тази тема: http://www.nekorektno.bg/2014/05/26/от-olx-bg-ме-излъгаха/

Аз наистина няма да се примиря с несправедливоста, и ако ме изгонят от сайта ви, ще пиша и на регионалния мениджър за Европа.

Лек ден!


Ирина (OLX.bg)
23.11, 19:41 EET
Здравейте,

Както сме Ви писали, според член 10, точка 1 от Общите ни условия, с които Вие сте съгласили при регистрирането си в сайта: “ Администраторът има право без да се обосновава да блокира достъпа на Потребител до Акаунта му или да премахне негови обяви“.

Отговор:
хахаха, това е за отмъщение на потребители, които си знаят правата и не допускат да им ги нарушавате. От друга страна, представлява неравноправна клауза в Общите условия и подлежите на санкции от КЗП.
Знам че искате пари от мен, но няма да стане вашето, бъдете сигурни.

55 Отговора за “Злоупотреби и корупция в OLX. Админите Виолета и Ирина изнудват хората за пари.”

 1. magazincheto.eu казва:

  Блокираха ми профила заради уж реклама на моя сайт в ОЛХ. Реклама правеше един друг на свой сайт МАГАЗИНЕРА.БГ. Яко спам на лични съобщения. Две от така „милите и добри“ дами във форума пратили донос, че това съм аз и познайте – изгониха ме.
  След бана съм реклмирал сайта признавам, но преди това никога.

 2. Румен казва:

  Тези двете „каки“ са страшни гадини. Всичко мерят с двоен аршин, кога как им е изгодно.
  Точно по горния параграф изгониха колегата magazincheto. В знак на солидарност с него отворих диспут в техния форум, където те не дадоха никакви доказателства, а само твърдения, че си бил рекламирал сайта за обяви. При това положение нямаше как да остана техен потребител, и дори сложих линк в профила ми към сайта на колегата, където отворихме тема за произвола на администраторите. Естествено, те изгониха и мен от сайта им :)

 3. Румен казва:

  Виолета и Ирина толерираха една жена, която обиждаше и клеветеше хора във форума. Никога не я наказваха, и излезе слух, че тя е собственичката на форума. Става въпрос за dessikaludova.

 4. Румен казва:

  След поредната й клевета по мой адрес, писах на администраторите да изтрият темата с клеветите, тъй като няма никакви доказателства да съм направил каквото и да било от това което твърди. Искала е проверка и от полицията, но не беше установено да имам нещо общо с глупостите които е писала тя и групата престъпници които беше събрала. Доколкото си спомням Виолета ми отговори, че няма да изтрие темата с клеветите и обидите към мен (сигурно си отмъщаваше за темата с диспута по горния въпрос).

 5. Румен казва:

  В темата на клеветницата имаше невалиден линк към сайта магазинчето.
  Аз я помолих да го замени с този. http://magazincheto.eu/kum-foruma/prikazki/124-harpiite-v-olh.html
  Отказа.
  Ясно е че мери с двоен аршин. А това че защитава престъпници я прави техен съучастник.

 6. Васил казва:

  Ей Сервиз стига рева бе .Нали си админ в друг сайт за продажби ,какво търсиш в олх-а .

 7. Румен казва:

  ADMIN, този „Васил“ е провокатор от OLX, a целта им е да разводнят темата със спам. Предлагам да не публикувате нищо което не се отнася до тази тема.

 8. потребител в продавалник казва:

  Здравейте, прочетох всичко много вмимателно.Продавалник е прекрасен сайт но за съжаление се управлява от българи и както на всякъде всичко е опорочено.
  Админите и модераторите своеволничат.Толерират се приятели.
  Обидно е.
  Уж всичко е безплатно, а се оказва, че дори и да спазваш всяко едно правило виждаш ли като някой си реши ще прави с профила ти каквото си иска.Ще сваля твои обяви без да си в нарушение.Ще те банва.Ще ти пречи всякак да използваш сайта и най жалкото е, че никой не обръща вмимание на тези неща.
  Лично аз съм такъв потърпевш.От първия си профил, който умишлено съсипаха и аз лично изтрих.Там за съжаление не запазих нито едно доказателсво за безотговорноста волноста и своеволието на администратори и модератори-/пиша ги общо защото не познавам структората и нямам представа кой лично го прави/.Направих си нов профил и виждаш ли всичко тръгна нормално.Една седмица нямах проблем, до като въпросният модератор или админ не започна с личното отношение и своеволие/пазя всичи линкове и писма, които съм получила вече за доказателство на това което пиша/,
  Най- жалко е както ви казах че независимо на кой и къде пишех отговор не се получаваше и внимание не се обръщаше…….

 9. maverick казва:

  OLX крайно некоректно отношение към потребителите си!
  Не за първи път ми деактивират обявите без причина. Преди бях пуснал различни видове облицовка и ги бях групирал по цени. В една обява има няколко облицовки на една цена, с имена по снимките и подробно обяснение в описанието. Няколко дена след което виждам, че обявите ми са премахнати. След като се наложи да обяснявам на съпорта, че това не е една и съща обява решиха да ми позволят да си пусна обявите.

  И с други обяви съм имал подобни проблеми. Много е неприятно когато си отделил време за да подбереш подходящи снимки и напишеш добро описание и без причина ти деактивират обявите.

  Върха на сладоледа беше миналата седмица. Една обява се върти повече от 6 месеца (даже е препубликувана няколко пъти). Решавам да платя за реклама и на следващия ден ми я спират. Пиша им на съпорта да питам какво става, а те ми казват, че цената не отговаряла на описанието. На което аз пак трябва да им давам писмени обяснения, че цената е за 1 бр. а в писанието съм написал цени при поръчка на повече бройки. Съответно питам и какво се случва с парите който съм дал за реклама. Вече 1 седмица мина, платената реклама изгоря, а аз отговор още си чакам. Не съм за 4-5 лв. но отношението им е просто безобразно.

  Опитах се и телефон да намеря на тази фирма, но явно такъв няма. Не желаят да разговарят с потребителите си и да работят в тяхна полза.

  • Румен казва:

   „Алегрогруп България“ ЕООД (OLX), ЕИК 175345805, със седалище и адрес на управление гр. София 1000, ул. „Ангел Кънчев“ 1, ет. 3
   Телефон: 4012640 (предполагам че е с код 02 в началото).

 10. koteto казва:

  една от тези кокошки ми поиска пари в телефонен разговор за да не ми правят проблеми с обявите

 11. PyramidSeo казва:

  Абсолютнютно съгласен съм. Преди няколко дена ми изтриха обява, която ми е от доста време там с обяснението, че съм я пуснал 2 пъти една и съща. Такова нещо няма :) Даже не ми се занимава да им пиша да си губя времето……..

 12. доволен потребител казва:

  И аз съм много доволен от екипа на OLX. По този повод мисля да им изкажем благодарност по стар български обичай със новогодишно суровакане.
  Взимайте кой каквато суровачка има и да ходиме на адреса горе дето са го дали. Имам и снимка на едната от екипа
  http://imgur.com/a/gAm1h

 13. Roco казва:

  Простата Виолета продължава простее!
  Хората от юридическия отдел на OLX ясно се изразиха, че не е забранено да се изтрива профил, и след неопределено време да се прави нов.
  Идиотката Виолета обаче си знае нейното, и продължава да твърди че това е нарушение. Блокира ми новия профил.
  За съжаление и госпожата Дисанска се оказа същата като нея, защитава я, и Виолета не е наказана за своеволията си.
  Потребител в продавалник добре го е казал;
  OLX е прекрасен сайт но за съжаление се управлява от българи и както на всякъде всичко е опорочено.
  Админите и модераторите своеволничат.Толерират се приятели.

 14. .... казва:

  Misuse, abuse and korruption in OLX.bg
  Изпратено на;
  Gillian.Kisbeygreen@Naspers.com
  InvestorRelations@naspers.com

 15. Anonimen казва:

  aktualizaciq

  Член 14. Данни на Администратора

  1. Администраторът, осигуряващ функционирането на Платформата е „Наспърс Класифайдс България” ЕООД с ЕИК 175345805.
  2. Седалището и адреса на управление на Администратора е гр. София 1000, ул. „Ангел Кънчев“ 1, ет. 3

 16. Калоян казва:

  Здравей и аз имах разногласия с тях за уж доблирани обяви. Не знам кой тълкува правилата и дава наставления на тези патки но всичките говорят едни и същи глупости. Въвели са лимит 2 обяви за един месец в рубрика Фото – ОК. Аз имам само една обява и решавам да я препубликувам след 15 дни. Всичко е в рамките на лимита от 2 обяви за месец и не нарушавам правилата като изтривам старата обява и пускам нова. Няма дублиране на обява защото нямам по едно и също време 2 еднакви обяви. Пускам аз препубликуваната обява и те ми я блокират като доблирана с предупреждение да не нарушавам правилата. Почнах да търся в сайта им мейл за контакт и не мога да го намеря. Те го скрили на такова забутано место за да не ги притесняват с въпроси или да не споменават роднините им до девето коляно с добро.

  Давам линк за хората които искат да спорят с дървета без резултат:
  http://help.olx.bg/hc/bg/requests/new?ticket_form_id=29631

  След двудневни спорове не постигнахме съгласие че не нарушавам правилата по никакъв начин и се отказах да се занимавам повече с тях. След 2 дни обаче ми дойде меил с въпрос как оценявам получения отговор на въпросите ми. С голямо удоволствие написах че не съм доволен.
  Задавайте им въпроси и после им пишете отрицателни оценки да им се трупат в досиетата. Това може да ги накара да преразгледат отношението си към хората.
  Това е от мен.

 17. Steel казва:

  Steel5
  9.01, 14:33 EET
  „В Интернет има стотици оплаквания от хора, чиито права сте нарушили по някакъв начин. Как ще коментирате това?“

  НЯМА ОТГОВОР НА ВЪПРОСА 3 ДНИ!

  „Кога ще въведете и лимит за личните съобщения между потребителите? Нямам търпение вече и искам да плащам и за това….“

  НЯМА ОТГОВОР НА ВЪПРОСА 3 ДНИ!

  „Служителите нарушават правата ми на потребител, и се гаврят с инвалид без доходи!“

  НЯМА ОТГОВОР НА ВЪПРОСА 3 ДНИ!

  „Педи 1 месец те предупредих, Виолето. Не си уцелила човека с който да се гавриш! Ще ти вгорча живота.“

  НЯМА ОТГОВОР НА ВЪПРОСА 3 ДНИ!

  „Защо Виолета си измисля нейни правила и блокира профили на хора, без причина?“

  НЯМА ОТГОВОР НА ВЪПРОСА 3 ДНИ!

 18. Roco80 казва:

  Уважаема госпожо Дисанска, защо не отговаряте на имейлите ми? Една седмица чакам от последния.
  „Виолета продължава да ми нарушава правата, и ми изтри профила.
  Защо не я накажете? Покажете че не сте като нея и сте безпристрастна! Всичко което се случва го регистрирам и в сайта некоректно. Ще дойде време всеки да отговаря за действията и бездействията си. “

  Преди месец ми се обади служителка на OLX от този телефон 0892326253.
  Попита ме какъв е проблема с Виолета, и след като разбра, ми каза че ще говори с юристите на OLX и ще ми се обади. След 15 минути пак разговаряхме и служителката призна, че наистина няма нарушаване на правилата. Така са казали юристите. Предложи ми обезщетение от 10 кредита за неудобството причинено ми от Виолета. Виолета лъже че за друго ми били дали кредитите. Е за какво друго ще ми дават безплатни кредити за 10 лева без ДДС!? Лъже и че юристите не били казали такова нещо и че нямало как да съм разговарял с тях. Ами найстина не съм разговарял с тях, но вашата колежка излезе много по човек от теб и Дисанска, и каза истината.
  Това е снимката на Виолета http://imgur.com/a/gAm1h
  Нека цяла България да види това долно същество.

  • Г.Г. казва:

   Как да я накаже като е човек на шефа?
   Писал съм с нея за мои проблеми. Не е много умна но за това пък е одухотворена. Предполагам това качество е оценил в нея главния менажер Спас Сливков. Останал е задоволен от нея :D

 19. Roco казва:

  Хванаха се на въдицата. Подставено лице поиска да купи обяви на черно, и те поискаха телефон за връзка. Ето го доказателството че са корумпирани;

  Tovarishch Brezhnev
  13.01, 10:18 EET
  Здраствуйте,
  Аз иска купи 100 обяви за малко пари.Има такво начин?Плаща на ръка.

  Нина (OLX.bg)
  13.01, 11:32 EET
  Здравейте, Tovarishch,
  Благодарим Ви, че се свързахте с нас.
  Ако желаете да получите повече подробности, моля, посочете телефон за връзка.
  Наш колега ще се свърже с Вас при първа възможност.
  Хубав ден!
  Поздрави,
  Отдел Oбслужване на клиенти
  OLX.bg

  http://imgur.com/a/2fgDt
  http://imgur.com/a/Xq1EL

 20. Roco казва:

  На 13.01.17г. Виолета ми изпрати имейл, че вече има ново правило което забранява изтриването на профил с цел препубликуване.
  С това тя признава, че преди тази дата, е нарушавала правата ми изтривайки новия профил, защото не е имало такова правило.
  Тоест не си е вършила работата съвестно, а е влизала в саморазправа с мен и опити за изнудване за пари за да не ми нарушава правата. С това доказа че е долно и подло същество незаслужаващо уважение.

  Виолета (OLX.bg)
  13.01, 11:22 EET
  Здравейте, Roco,
  Благодарим Ви, че се свързахте с нас.
  Правилата на сайта са подновени и тази информация е добавена в тях. Моля, обърнете внимание на Член 9. Права, задължения и отговорности на потребителя, т.12. според която „Потребителят няма право да изтрива регистрацията си с цел препубликуване на обяви.“.

  Още една идиотка „Мели“ се появи на хоризонта, и тя със същите приказки. Лъже-маже и говори глупости че съм нарушавал правилата преди 13.01.17г. Били ми направили компромис въпреки че съм нарушавал правилата. Папагал на Виолета.
  Много ми е чудно с какво образование са, и по какъв критерии са назначени в OLX.

 21. Трите хикса казва:

  Зададих им въпрос ама не искат да отговорят и шикалкавят.
  Това пише в сайта им.
  Обявите се премахват като дублирани, ако:
  1. Активна обява бъде изтрита и нова, същата или подобна на нея (за същия или подобен продукт или услуга), бъде публикувана в рамките на 6 месеца след добавянето на първата.

  Питах ги Кой тълкува по този начин правилата? Защото там не пише такова нещо.
  Моля за точен и конкретен отговор!

  Ирина (OLX.bg)

  21.01, 12:31 EET
  Здравейте, Xxx,

  Благодарим Ви, че се свързахте с нас. Бихте ли ни обяснили какъв точно е проблемът.

  И пак ги питах и пак не отговарят.
  Xxx 333

  23.01, 15:54 EET

  Обявите се премахват като дублирани, ако:
  1. Активна обява бъде изтрита и нова, същата или подобна на нея (за същия или подобен продукт или услуга), бъде публикувана в рамките на 6 месеца след добавянето на първата.

  Кой тълкува по този начин правилата? Защото там не пише такова нещо.
  Моля за точен и конкретен отговор!

  • Трите хикса казва:

   Xxx 333

   25.01, 13:20 EET

   Явно няма да ми отговорите. Началството не дава.
   Забелязах и още нещо: не закачате хора с по няколко профила явно защото са си платили мизата.
   Отвратен съм от вашия сайт.

 22. Malev78 казва:

  Усетиха се и вече не пращат меил за оценяване на отговорите им. Особено когато ги критикуваш :)
  Явно четат и тук.

 23. ... казва:

  https://postimg.org/image/daggkxy59/
  Няма отговор и на този въпрос???

 24. Siskata885 казва:

  Siskata885

  28.01, 11:22 EET

  Здравейте, вярно ли е че сте изгонили човек който не е нарушавал правилата но вие сте счели че вреди на бюджета ви като не плаща?

  Ирина (OLX.bg)

  28.01, 11:26 EET
  Здравейте, Siskata885,

  Благодарим Ви, че се свързахте с нас. Блокират се единствено потребители, които нарушават правилата на сайта.

  Siskata885

  30.01, 13:46 EET

  ами не съм много убедена в думите ви, след като прочетох и видях всички доказателства.
  Защо не давате да ви оценяват когато ви критикуват за нещо?

 25. Само цитати казва:

  Има хиляди оплаквания от ОLX, eMag и Fashion Days. Все фирми на компанията майка Naspers.
  Защо ли тази чужда фирма погазва грубо правата на Българите!?
  http://www.24chasa.bg/novini/article/4451280
  http://www.nekorektno.bg/2013/12/07/emag-bg-изключително-некоректни/
  http://www.nekorektno.bg/2017/01/13/бойкот-на-olx-bg/
  http://www.nekorektno.bg/2016/11/28/злоупотреби-и-корупция-в-olx-админите-ви/
  http://www.mediapool.bg/saitat-feshan-deis-globen-za-zavisheni-promotsionalno-tseni-news256251.html
  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=710169
  Това е само малка част от статиите в Интернет.

 26. ... казва:

  Goranov73
  6.02, 19:22 EET
  Може ли мои обяви да се публикуват и от друг човек с профил в сайта?

  Ирина (OLX.bg)
  6.02, 19:24 EET
  Благодарим Ви, че се свързахте с нас. Според правилата ни всеки потребител има право да добавя своите обяви само в личния си профил.

  Goranov73
  9.02, 10:58 EET
  Ако беше наистина така, нямаше да има десетки мултаци, които продават една и съща стока. Или може би ви плащат да не ги закачате ?

  Виолета (OLX.bg)
  9.02, 11:09 EET
  Ако сте забелязали подобни профили, можете да ни ги докладвате. Ще извършим проверка и ако установим нарушение, ще предприемем нужните мерки.

  Goranov73
  10.02, 19:51 EET
  Точно ти ли ще извършиш проверка, ти срещу която има сума жалби от потребители?
  Кажи си направо, че взимаш парички от мултаците да не ги закачаш. А случайно, ако някой ги докладва, ти им казваш да си направят други профили, а тези да изтрият.
  Отвратителни сте в тоя сайт!

  Търсят се доносници да вършат работата на администраторите безплатно . Навремето имаше нещатни доносници на ДС във всяка кръчма и завод. Гледам нищо не се е променило от тогава.

 27. Roco казва:

  Здравейте приятели.
  Няма развитие по проблема. Никой от сайта на Насперс не ми отговори на оплакването. Предоставих им темата да видят какви злоупотреби се вършат, но не ги интересува. Интересуват ги само паричките. И за тази също им дадох линк http://nekorektno.bg/2017/01/13/бойкот-на-olx-bg.
  Госпожата Дисанска се оказа че отдавна е забравила за случая, явно защото и нея не я интересува. Корупцията е навсякъде в прогнилата им администрация.

  В момента няколко човека провеждаме кампания сред потребителите на OLX, с която целим да откажем колкото се може повече хора от този сайт. Няма за какво да им плащате. Те нямат никакво основание да искат пари, при положение, че по никакъв начин не ви защитават от измами и некоректни потребители. Това не е ebay където плащате за да защитават правата ви, и връщат пари.
  Има много други сайтове за безплатни обяви. Кампанията е насочена към осведомяване на купувачите за тях и постепенното прекратяване на публикуването на обяви в OLX.

 28. Roco80 казва:

  до АДМИН
  Уважаеми администраторе, моля да не допускате СПАМ в темата ми. Визирам горния потребител „В. Петров“. Ясно е че се заяжда с някого, но тук не е мястото да си урежда личните проблеми.
  Темата ми е основателна, и както се вижда управата не OLX не желае да отговарят, защото знаят че са виновни.
  Благодаря!

 29. Sando казва:

  Блокираха ми профила в OLX защото написах едно съобщение до приятел в което изразих недоволство от сайта и му казах да пуска обяви в други сайтове.
  Направих си нов профил и него блокираха с това оправдание Акаунтът ти е блокиран, защото използваш повече от един профил.
  Това е долна лъжа от безчестни хора! Никога не съм нарушавал правилата им.
  Но те явно така си отмъщават.
  Аз се включих в кампанията за агитиране на купувачи и продавачи да се преместят в другите сайтове за обяви!!!

 30. Деляна казва:

  Ето текста, изпратен и на мен , като съобщение от …пише Виолета
  Цитат-
  Уважаеми потребители,
  признаваме че нарушаваме правата ви регламентирани в общите условия на сайта, включително и че сме блокирали профили на хора без да са нарушили правилата ни.
  Така ни нареждат „отгоре“ и ние не се противопоставяме, за да не ни уволнят. Собствениците от Насперс искат да увеличим печалбата на сайта с 500%.
  Това налага да прилагаме репресивни мерки спрямо потребителите, които използват сайта без да плащат. Благодарим ви за разбирането.
  Ако имате въпроси, обаждайте се на служебния ни телефон 0892326253

  • Roco80 казва:

   Не е от Виолета, нали не мислите, че ще признаят такова нещо!?
   Съобщението иронизира безчестните администратори на OLX, и ги предизвиква да отговорят.
   Хубаво е че сте намерили темата за да се запознаете с нередностите и злоупотребите които се вършат от персонала.

 31. Roco80 казва:

  Администраторите на OLX четат съобщенията на потребителите, знаят абсолютно всичко което се случва, но не желаят да пишат тук.
  Вместо това, те са изпратили жалба до служба БОП, в която се оплакват, че изпращам СПАМ на потребителите, че съм ги обидил и клеветил с тази тема, както и че съм ги изнудвал?!?
  Свободата на словото и свободното изразяване на мнение са гарантирани от Конституцията на РБ. Всякакви опити да бъдат ограничавани са недопустими и противоречат на демокрацията.
  СМАМ били съобщенията ми до хората с които ги осведомявам за нередностите, злоупотребите и опитите да ме изнудват за пари администраторите на OLX, както и линковете към този сайт?!?
  Темата била клевета, и аз съм ги обиждал??? Кое е клевета, и защо не пишете да се защитите в този случай? И да съм ви обидил то е било заслужено.
  Какво да кажа аз, който съм инвалид без доходи и разчитах единствено на сайта ви да изкарам стотина лева на месец? Нима не ви казах това и не ви помолих да не се заяждате с мен и да не ме изнудвате за пари? Дали не ме обидихте и дали не се изгаврихте жестоко с мен? Знаете ли колко безсънни нощи съм имал от притеснения как ще си изкарвам хляба като ме изгоните? И защо въобще ме гоните след като не нарушавам писаните ви правила? Неписани правила които са задължителни няма в правния мир! Причинихте ми не само морални вреди, а и пропуснати ползи от невъзможността да продавам.
  А госпожата Пламена Дисанска е написала в жалбата че съм я изнудвал, и е дала имейлите които изпратих на нея. С какво ви изнудвах госпожо Дисанска?
  Ето го имейла;
  „Войната ще продължи и ще мине на още по-високо ниво. Не може вашите администратори да се подиграват с инвалиди и обикновени потребители, а ти да си затваряш очите за злоупотребите им с власт.
  Единствения начин да ме спрете е извинение от целия ви екип и солидно парично обезщетение.“
  Дължите ми обезщетение за причинените вреди и пропуснати ползи. Това по никакъв начин не представлява изнудване. Ако съм се изразил неправилно и така сте го възприели, то моля за извинение. Реално в спора с администраторите ви единствения изнудван бях аз. Съжалявам че нямате чест и достойнсво да си признаете вината и да се извините.
  Аз във вашия сайт повече няма стъпя, но това не означава че няма да поддържам темата тук и където и другаде да било!

 32. maloumen казва:

  Имах положително мнение за OLX и дори в друг сигнал в сайта ги защитавах от безпочвени обвинения ,но сега разбирам ,че много съм грешал за тях. Явно откакто са станали собственост на Naspers нещата много са се променили и все в негативна посока.
  Тук поне е доказано както виждам с мейли ,че наистина са се подиграли с човек в неравностойно положение.
  Не знам какви хора са тези съпортаджии но е много мерзко това което са направили.
  Въпрос към тях ,
  ако с вас или вашите родители се подиграят така приятно ли ще ви бъде?

 33. Roco казва:

  Няма да отговорят, колега. Те са подли и правят само мръсотии на хората. Пишат жалби до институции, с цел да запушат устата на свободното слово посредством наказателни репресии.
  Ако все пак искате да попитате лично госпожата мениджър на OLX, ето ви нейния имейл – plamena.disanska@olx.bg
  Имайте предвид че ако не й хареса нещо може да пусне жалба и против вас.

 34. Крум Тонев казва:

  Руменчо май страдаш от раздвоение на личноста – Roco ,Гражданин Roco80 Румен Anonimen magazincheto.eu и т.н. Сам си задаваш въпроси и после си отговаряш .Хахааааахха съвсем си изперкал братле ,но нормално на твоята възраст . Замисли се че ако иаше нещо нередно в олх щяха да ги скъсат от проверки държавните човечета . От злоба ще се пръснеш и ще си умреш сам самичък – стар ерген който си няма друга работа .хахаххаааа

  • Румен казва:

   Единствения злобар тук си ти, Илийчо. Оспами цялата тема, само и само да си отмъстиш че те разкрих какво лайно си. Имаш забрана от полицията да клеветиш хора и да хулиганстваш и затова сега пишеш от други имена и през проксита, нали? Психар нещастен!
   Мога да повикам твоите стари „приятели“ да те подредят и тук, ако много държиш.

  • Гражданин казва:

   Много грешите за всичко. Аз чета сигналите в този сайт от много години и пиша където преценя. Не познавам участниците в този сигнал.
   Но това не ми пречи да изразя обективна позиция, и също съм на мнение че сигнала е основателен.
   Държавните институции извършват проверки само по конкретна жалба на гражданин. Анонимни сигнали не се разглеждат. Авторът на този сигнал никъде не казва, че е търсил съдействие от КЗП или друг орган. Тъй че никой и не е проверявал дали ОLX са нарушили правата му.

 35. kernel panic казва:

  Подписаният с В. Петров, Васил и Крум е един и същ човек страдащ от раздвоение на личността. Истинското му име е Илия Георгиев amigo94.
  Често му се случва да фалшифицира чужди постове като добавя в тях имената на хората които мрази и ги копира в други сайтове. Същото беше направил и с пост на ADMIN INFO от този сайт. Ето да видите:
  http://www.nekorektno.bg/2015/08/10/olxforum-info-е-измамнически-сайт/
  Извършвал е много долни неща по отношение на различни хора. В закрития вече сайт izlugan.com, няколко човека го бяхме разобличили. Пише от различни имена, но е много лесен за разпознаване.
  Във всяка тема и сайт където колегата Румен е писал мнения, Илия е влизал и се е заяждал с него, клеветил го е, и е оспамвал темите на хората. Това продължава вече с години, показва недвусмислено омразата му към Румен, и говори достатъчно за психичното му състояние. От постовете на Илия Георгиев лъха злоба и омраза към всички с които е имал спорове.
  Не обръщайте внимание на постове му с които напада Румен.

 36. kernel panic казва:

  Да допълня и че поста на magazincheto.eu не е на Румен. Човека се казва Владо и е собственик на този сайт където е изразил същото мнение.
  Психара Илия Георгиев е разобличен и в този сайт.

 37. Иван Петков казва:

  Изключително грубо и арогантно отношение към клиентите. Предлагам да подадем групова жалба. Обадете ми се на 0895401490 или пишете на имейла,за да създадем група и да действаме.

 38. Roco80 казва:

  Не съм подавал жалби до КЗП или друг държавен орган. Поради това и никой не е правил проверки на OLX.
  Писал съм тук и само с ник Roco, без цифрите, но това не е било за да се правя на друг човек. Не мисля че съм извършил нещо нередно.
  Този Васил, Крум или Илия е хейтър, който цели да опорочи темата ми. За съжаление контролът тук много е занижен и се допускат всякакви тролове да пишат глупости. Но това си има и положителна страна, качва ми темата по-нагоре в списъка и повече хора ще прочетат за злоупотребите в OLX. Да се надяваме, че така ще накараме повече хора да спрат да използват техния сайт.

 39. Roco80 казва:

  Избрах да съм анонимен заради хейтъри, които биха злоупотребили с имената ми. Излезе че съм бил прав да не казвам кой съм.

 40. Румен казва:

  Илиийчо не ми приписвай твоето психично заболяване. То си е само твое.
  Нали ме беше нарочил и че съм „оптимиста“ в другата тема, какво стана ?
  http://www.nekorektno.bg/2014/05/26/от-olx-bg-ме-излъгаха/
  Май се оказа че това е друг твой приятел ? Как пък само некоректни хора имаш за приятели :) Мазниш се на собствениците на сайтове и форуми, за да ти позволяват да нарушаваш правилата им и да клеветиш хора.
  Я кажи как в излъган.ком пишеше с дамското именце Биляна. Добре те бяхме наредили с колегите ? А после почна и с нашите имена да пускаш мнения за да ни настроиш един против друг ? Пий си лекарствата.
  Айде, време е да изпаднеш в резонанс и да почнеш да пишеш по насечено и със срички, както казва Барзака в другата тема. Знаем че можеш и така и иначе :)

  Прочетете моята книга „Харпиите в OLX“,

 41. most.bg казва:

  Алтафини амиго94 ли се е появил пак на хоризонта???
  Ама кво стана с онази тема в другия сайт не се отваря?
  Алтафини94 щеше да ми намери телефона да ме наклеветява че съм мошеник и да ми пуска секс обяви. Още го чакам.

 42. цитати казва:

  бойкот на olx!!!!!!!!!!!!
  Време е да се опълчим на алчните собственици на OLX!
  Всичко искат да направят платено, премахнаха безплатното обновяване на обяви след 14 дни, и вече няма продажби.
  Те нямат основание да искат пари, защото не защитават правата ни, и не връщат пари при проблеми с некоректни потребители.
  Само за сведение, в най-големия сайт за обяви eBay взимат комисион само при продажба, и връщат пари ако попаднете на измамници.
  Нищо добро не ви очаква в OLX. Бягайте по други сайтове, както направиха украинците от техния OLX – http://imgur.com/1PDvhhJ.
  Масово се нарушават правата на потребителите, за което има много сигнали в Интернет.
  1.Гонят се от сайта хора, които си знаят правата и се противопоставят на репресиите, налагани от администраторите.
  2.Написали някакви измислени тълкувания за Дублирани обяви които нямат нищо общо с правилата и са във вреда на потребителите.
  3.Дали са телефоните и имейлите ни на фирми за разпространение на реклами. Тези фирми от своя страна са дали на OLX
  други телефони, на които OLX изпращат SMS-и с кодове за регистрация в сайта.
  4.OLX не издават платежни документи, умело заобикалят законите и укриват ДДС събрано от потребители за платени услуги.
  Целта на алчните собствениците на OLX е да си увеличат печалбите. OLX e собственост на чуждестранната фирма Naspers,
  известна с това, че грубо нарушава правата на потребителите в своите фирми – OLX, eMag и Fashion days.
  Българските администратори служат на тези чужди поробители, те са предатели на България!
  Тормоза им е по всевъзможни начини, а целта е да изгонят тези които не плащат.
  Аз разбирам че искат да печелят от търговците по занаят, но защо трябва да тормозят хора с лични обяви да плащат за
  публикуване и обновяване!? Хората си продават старите неща за 5-10-20 лева, а админите искат да ги одерат живи.
  Пакет 10 обяви = 12 лева. Обновяване/качване най-горе в списъка на обява = 1,20 лева.
  За да продавате, трябва поне веднъж на седмица да обновявате обявите си. Иначе никой няма да ги вижда.

  Някои ще кажат „мен това не ме интересува, важното е да си продавам стоката“. Да, ама утре и вие ще изревете като
  почнете да губите повече отколкото печелите, както стана в Украйна.
  Продавачи, не бъдете егоисти! Не чакайте на готово някой да свърши работата, а вие само да се нанесете в други
  безплатни сайтове, където ще дойдат купувачите. Крайно време е да спрем да се държим като овце.
  Само на приказки ни бива, а като дойде време за работа се ослушваме и чакаме на някой друг.
  OLX не е единственият сайт за обяви. Има и други сайтове, дори в някои от тях има повече обяви от OLX.
  Нужно е само да се информират купувачите за тях.
  Пускайте обяви в OLX, но с минимално описание на стоката, без снимки или само една. На съобщенията от купувачите
  отговаряйте с линк на подробната ви обява в други сайтове. Насочвайте купувачите към вашите обяви в други сайтове.
  Ще отнеме време докато се промени манталитета на купувачите да търсят само в OLX. Но не е невъзможно.

  Купувачи, не бъдете егоисти и спрете да купувате от OLX. Същите неща ги има и в другите сайтове за обяви.
  Може дори да намерите това което търсите на по-ниска цена, защото в тях не изнудват продавачите да плащат за публикуване
  и обновяване на обявите.

 43. Roco80 казва:

  Здравейте! В OLX е настанала страшна психария. Админките Виолета и Ирина се представят с други имена вече. Сигурно заради многобройните оплаквания от тях?!? Сега Виолета се подписва с името Иван :) )) Ирина е Александър.
  Комуникирах с „Иван“ през хелп центъра им, и какво да ви кажа; същите заучени фрази, същата дебилност в отговорите на въпросите ми, и накрая същата злоба и отмъстителност като го настъпиш по мазола. Като че една майка ги е раждала с Виолета. Направо си е Виолета, аз съм сигурен в това.

Обратна връзка


Отговори / Коментирай

You must be logged in to post a comment.

ПУБЛИКАЦИИ

Категории

Архив по дата

ноември 2016
П В С Ч П С Н
« окт   дек »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930