Администраторите на OLX искат такса „спокойствие“ за да не притесняват потребите ли.
След като не получих отговор от мениджъра на OLX, Пламена Дисанска, публикувам открито писмо до нея:
Здравейте госпожо Дисанска!
Знам че нищо няма да постигна с този сигнал, защото „гарван-гарвана око не вади“, но въпреки това ще ви каhжа.
Вашите администратори на сайта вършат страхотни злоупотреби, нарушават грубо правата на потребителите, заплашват ги с изгонване и участват в корупционни схеми.
Виолета, а след нея и Ирина ме изнудваха по най-долен начин за пари (макар и да не са ги искали директно, аз знам че каквото и да ми говорят става въпрос за пари).
От един безобиден въпрос който зададох на контакти – защо не ми идва SMS с код на телефона за потвърждаване на регистрацията, стана световен проблем. Вместо да ми се отговори конкретно че има технически проблем, Виолета започна да се заяжда с мен, че много често съм изтривал профила си и съм си правел нов. А кода за потвърждението наистина дойде с почти един час закъснение. Та Виолета почна да си измисля някакви нейни правила, които не кореспондират с Общите условия на сайта. Никъде няма правило което да забранява изтриване на профил когато потребителя прецени, и регистриране отново. Аз това й го казах, но то само я разгневи и започна да си измисля нови правила и да ме заплашва с правомощията си да ме изгони. Това е крайно непрофесионално и дори смешно. Бил съм дублирал обяви си!? Никога не съм имал едновременно две обяви с еднакви заглавия, описания, снимки и прочие (дублиране).
В последвалата кореспонденция Виолета се опита да ме убеди че черното е бяло, и ако не слушам ще ми издърпа ушите 🙂 После и Ирина се включи, но нека направо да цитирам:

Ирина (OLX.bg)
23.11, 17:31 EET
Здравейте,

Благодарим Ви, че се свързахте с нас. Когато изтривате обявите си и след това добавяте нови за същите артикули, отново извършвате дублиране на обяви.

И моят отговор:

Първо не се касае за един и същ профил, за да ми казвате че съм изтрил и добавил една и съща обява.
Второ, вашите тълкувания за дублиране на обяви не кореспондират с Общите условия:
„Да не публикува дублиращи се обяви. За дублиращи се обяви ще се смятат такива със съвпадащи си или подобни описания, заглавия снимки, както и такива, които предлагат подобни продкути/услуги.“
Нямам две активни обяви със съвпадащи си или подобни описания….
Трето, никъде в Общите условия не е забранено да се изтрива профила, и след неопределено време да се регистрирам отново.
Пак ви казвам, не си измисляйте ваши правила. Ако се наложи дори ще пиша на регионалния мениджър за Европа в сайта на Наспер.

Та така. А за Корупционните схеми на хрисимите ви служителки можете да прочетете постовете на някой си потребител „ОптимисТ“ в тази тема: http://www.nekorektno.bg/2014/05/26/от-olx-bg-ме-излъгаха/

Аз наистина няма да се примиря с несправедливоста, и ако ме изгонят от сайта ви, ще пиша и на регионалния мениджър за Европа.

Лек ден!

Ирина (OLX.bg)
23.11, 19:41 EET
Здравейте,

Както сме Ви писали, според член 10, точка 1 от Общите ни условия, с които Вие сте съгласили при регистрирането си в сайта: “ Администраторът има право без да се обосновава да блокира достъпа на Потребител до Акаунта му или да премахне негови обяви“.

Отговор:
хахаха, това е за отмъщение на потребители, които си знаят правата и не допускат да им ги нарушавате. От друга страна, представлява неравноправна клауза в Общите условия и подлежите на санкции от КЗП.
Знам че искате пари от мен, но няма да стане вашето, бъдете сигурни.