Здравейте , казвам се Христина и доскоро бях студентка в университет “ Асен Златаров“ в Бургас. Аз съм единствената незавършила от целия ни курс ,който в последствие стана 8 човека (всички медицински лица,освен мен ) и моята специалност е здравен мениджмънт, магистър. Много държа да кажа името на завеждащия катедра професор,който основно преподава във ТУ Варна – проф. Ангел Мирчев .
Та моята история на кратко е : през 2014 година записах тази специалност макар че бях изпуснала сроковете на кандидатстудентските приеми отдавна . Сърдитите лелички в учебен отдел не се поколебаха да ми набутат една камара с документи и да ме убедят в правилния ми избор…. защо ли, може би защото целия курс в началото беше едвам скалъпени 12 13 човека . За преподаването през периода на обучението ни не искам да коментирам , точно за това и по-досетливите от нас прекратиха студентските си права . Дойде времето и на защитата на дипломната работа , която беше през декември 2016,до която аз не бях допусната , защото съм изпуснала срока за подаване на молба (за явяване…) с една седмица ,което естествено можеше да се преглътне.
Допитвах се неколкократно до професора , бивах отхвърляна винаги и предложенията ми дипломна работа също , с думите че аз съм била единственото немедицинско лице , кой ме карал точно това да записвам …
Допитах се до доц. Керемедчиев ,който също влиза в комисията на изпитващите и ми е преподавал някога и се оказа накрая ,че аз дори не получих тема от тези хора , които ме вземаха напълно несериозно ,заради това е работя в друга сфера от колегите ми и то не можело така ….
През последния ми разговор по телефона ,вчера,за да питам има ли шанс да мис е даде тема най после и да се боря за майските изпити (по телефона , защото вече не живея от скоро в България ) професора ми заяви : „Е,вие нали вече сте в Германия, щастлива сте , защо се занимавате с минали неща?
Всичкото това прехвърляне на топката от един преподавател на друг много ме обиди ,не само това а също и ,че те не се притесниха да ми споделят мнението си че аз не съм за тази специалност(нещо ,което в началото не ми беше споменато )и едва ли ще завърша ,понеже все някой трябвало да бъде скъсан
Тази специалност вече няма да съществува ,което означава че аз каквото и да направя вече няма да успея да се боря за дипломиране .
Как да постъпя според вас ,мислих да потърся помощ и мнение от декан или ректор на университета ,но както споменах вече не живея в Б-я , та моля за мнения ,как да постъпя 🙂
И много ви моля ,бъдещи студенти , внимавайте какво искате да учите и кой ще ви преподава най -вече ,да не се окажат тези хора, не си заслужава,а и знания няма да придобиете, а нали това е целта .
Ще приложа снимки на тези хора ,за да ги видите … Благодаря 🙂

http://www.nekorektno.bg/wp-content/uploads/gravity_forms/1-c613c8f6c54ee219d598ff8dbb7122bc/2017/02/prof-mirchev.jpg