В категория | Фирми

Внимавайте с фирма КОРОНА ДОКО 2017 (пране на килими ALADDIN) – НЕКОРЕКТНА ФИРМА

КОРОНА ДОКО 2017, ЕИК: 204558809, управител: Димитринка Атанасова Сакъзова-Тенева, адрес: гр. Ямбол 8600
ж.к. Възраждане, бл. 25, вх. Б, ап. 1

Тотално некоректна фирма за пране на килими!
На 18.07.2017 реших да направя запитване за пране на килим като звъннах на обявения телефон по разни рекламни брушурки и в страницата им във фейсбук. Отсреща ми вдигна жена, най-вероятно въпросната дама Димитринка Атанасова Сакъзова-Тенева, на която аз се опитах да задам няколко въпроса относно това как перат – ръчно или машинно, какви препарати използват, има ли нужда от почистване от нас килима, и т.м. Съвсем обикновенни въпроси, свързани с желанието ми да получа пълна информираност относно качеството и естеството на предлаганата от нея услуга – пране на килим. Смятам, че е норално човек да бъде добре информиран, относно това, за което заплаща. Особено в този случай при липсваща такава информация за тяхната услуга.
Изключително изненадан останах от реакцията на въпросната дама относно задаваните от мен въпроси. Госпожата премина в отбранителна позиция и започна да се държи изключително нервно и заядливо по телефона. Започна да отбягва въпросите ми изключително надсмешливо, като се стигна до там да ми заяви, защо съм я разпитвал така, все едно бизнеса ли ще й крада/взимам/уча или нещо такова. Това ме изненада доста от елементарната й реакция на женичката, но въпреки това се опитах да обясня, че просто ме интересува какво е качеството на предлаганата им услуга за да преценя дали ме устройва или не. Общо взето не получих читави отговори, които очаквах, но въпреки това исках да им пробвам услугата. Тя се похвали по телефона, че едни и същи клиенти имала от вече 3 години, от както са стартирали, което прозвуча много хвалебствено. Разбира се, женичката не пропусна да изкаже и негативизма си към други колеги с подобни услуги в града. Това, което тя ме посъветва е да съм „отишъл“ във фейсбук страницата за повече информация. Това го бях вече направил и не видях пълна информация, на това, което ме интересуваше.

Бях видял вече, че цената им е 1лв/кг за килими и патеки – стандартна цена в град Ямбол + безплатен транспорт.
Въобще не посмях да я питам за цената, понеже тя беше ясна, поне според мен, от рекламните им брушурки, който съм виждал, а и от снимка на самата брушурка във фейсбук страницата им. Мисля, че ако бях я питал и за това да ми я потвърди, целият разговор щеше тотално да ескалира в неясна посока. Единствено вмъкнах въпроса за безплатния транспорт, за който тя потвърди, че е налична опцията.

Реших, че в крайна сметка изглежда всичко нормално, от към цена ми се „връзва“ имога спокойно да им пусна един кухненски тъничък кухненски килим с някакви остатъчни петна от замърсявания. В крайна сметка, нека видим как ще се справят.

Обясних на жената, че килимът е голям, или поне според мен.
Тя, съвсем невъзмутимо изрично ми подчерта килимът трябва да бъде изчистен от нас предварително, защото тя нямала да го чисти, а щяла да го пере. Ползвала скъпи машини, био шампоани и т.н. Всъщност, това въобще не ме интересуваше толкова, но много ми прозвуча като някакв оправдание. Странни питанки възникнаха в главата ми, но си казах, добре, ще го почистим с прахосмукачката, няма проблем.

Договорихме се, че сутринта на следващия ден ще мине да го вземе. Така и стана. Но още при показването ми с килима, тя възкликна доста невъзмутимо това ли било големия ми килим?! Помислих си, да, тази жена е все още раздразнена от вчера и продължава да се държи „хапливо“. Не й обърнах особено внимание, обясних, че има по-голям килим и патеки, но нека видим какво ще стане с текущия. Та измърмори нещо от сорта: „а, значи ни пробвате“ докато се качваше в колата си. Споменах, ами да, ако сме доволни, ще пусним и другите.

Разделихме се и не минаха и 3 часа и въпросната дама ми звъни, че килимът ми е готов?! Като цяло изненада ме доста приятно, но пък се зачудих как е възможно толкова бързо да го изперат и да изсъхне. Понеже е тънък килим, като пътека, реших че е съвсем възможно това. Времето е чудесно, защо не? Разбрахме се, че ще мине да ми го остави.

След последващото прозвъняване се разбрахме да бъда пред адреса ми и да я чакам.
Пристигна дамата и ми връчи килима, спомена, че се е изпрал само едно петно като че ли е поостанало, ама го е търкала доста :) . Казах си, ок, няма проблем. Предварително си бях претеглил килима и бях отчел, че би трябвало да й дължа 5лв. Около 5 кг и малко тежеше килима. Понечех да й платя, като тя спомена, че цената е 10 лв. Това отново ме изненада неприятно. Цената е двойна! Абсолютно некоректно! Взех още пари да й допълня до цената след което стоях и я гледах, докато тя ми се оправдаваше с някакви абсурдни обяснения, а аз дори не й успорих цената по никакъв начин. Казах си, ОК, няма проблем, надявайки се, че са се постарали добре, въпреки некоректния й номер. Попитах защо е такава цената, понеже не съм информиран за това, нито на прословутите й брушурки и фейсбук страница пишеше това? Тя започна да се оправдава с някакви небивалици, които въобще не ме интересуват като клиент, как идвала от другия край на града, ползвала скъп обезмаслител от Турция, който струвал 100 лв, как ползвала еди какъв си прах за пране (персил, перлоу или нещо такова), как ползвала био шампоан и накрая заяви, че от тази година такава й била цената вече при взимане на килими с общо тегло под 10 кг. Отновно пълна невъзмутимост при леенето на обясненията й. Казах си, добре, но никъде не е упоменато това, въпреки, че бяхте ме накарали да ви ровя във фейсбук страничката, нали? И така, нагли оправдания, но беше ги заковала с касова бележка за 10 лв. Казах си, ок, това е подходът на дамата, и нито на мен, нито на семейството ми ще им хареса това.

Прибрах се. След като развихме килима веднага съпругата ми установи, че има останали петна и не е изпран добре, въпреки, че беше добре опакован в найлон и приятно ароматизиран.

Е, за нас това е една некоректна фирма, без ясни условия за услугите си, възползваща се от наивността и не толкова информатираността на клиентите си или ще ви остави пред свършен факт, както беше при мен.

Има и други фирми за почистване в гр. Ямбол, които се държат много по-коректно и лоялно към клиентите си за разлика от тази. Така, че стойте далече от нея.2 Отговора за “Внимавайте с фирма КОРОНА ДОКО 2017 (пране на килими ALADDIN) – НЕКОРЕКТНА ФИРМА”

 1. инж. Славчо Иванов Славов казва:

  Попаднах на горе написаното случайно и прочитайки го, останах втрещен. Познаваме фирмата, със съпругата ми, почти от създаването и и сме постоянни нейни клиенти. Това, което прочетох тотално се разминава с действителността:
  Когато за пръв път позвънихме, както вече казах, преди близо три години ни отговори учтив женски глас и попита с какво може да ни бъде полезна. След като съпругата ми обясни, че искаме да ползваме услугите на фирмата тя попита за адреса и каза, че след 4 – 5 минути ще бъде при нас. Не очаквайки такава бърза реакция, жена ми трескаво започна да събира килими и пътеки, но не успя, защото жената се появи точно в уреченото време и позвъни за да каже, че е тук и чака пред входа. С притеснение в гласа съпругата ми обясни, че не е готова, защото събира килимите и пътеките сама /аз съм инвалид и не мога да и помагам/. Вместо очакваното недоволство, жената помоли да и отворим входната врата, защото се качва горе. Учудихме се, защото бяхме предварително уведомени, че приемането и връщането на прането е до входа на блока.
  Когато отворихме, пред нас застана „женичката“, както е написано в предния коментар, която се оказа приятна млада жена, любезно усмихната. Запознахме се – оказа се, че това е собственичката и управителка на фирмата – Димитринка Тенева. Тя веднага се впусна да помага за събирането. След това, двете с жена ми, ги свалиха и натовариха на колата.
  На другия ден г – жа Тенева се върна с готовото пране и отново двете със съпругата ми го постлаха. Килимите и пътеките грееха чисти и с освежени цветове. Из целият апартамент се разнесе и трайно настани аромат на свежи цветя. След това каза, че и дължим 19 лева, защото прането е 19 килограма. Така, че не можах да разбера за какви договорки по заплащането иде реч в предният коментар. На въпроса колко дължим за събирането и разстилането на килимите и пътеките ни бе отговорено, че е помогнала от добра воля.
  От тогава до ден днешен ползваме услугите на фирма „Корона Доко – Аладин“ и условията са винаги същите – пране срещу заплащане и събиране и разстилане на килими и пътеки безплатно, на „добра воля“.
  Това е положението с фирма „Корона Доко – Аладин“ В началото се очудих защо е това оплюване, но човекът го е казал в края на пасквила си – има и други фирми за почистване. Ами има, разбира се! Защо трябва да се хвърлят обвинения изсмукани от пръстите като:“ Тя, съвсем невъзмутимо изрично ми подчерта килимът трябва да бъде изчистен от нас предварително“. Мисля, че това се разбира от самосебе си – едва ли съпругата на въпросния господин слага покривка за маса, например, в пералнята с трохите и остатъците от храна! Друг момент – имало останали петна. Ако се пере редовно и навреме това не може да се случи, но ако килимът е засечен и е изчакано да стане от бял на сиво – кафяв естествено, че няма да се изпере.
  Та не фирмата е некоректна, а хората използващи такъв сайт като “NEKOREKTNO.BG” за антиреклама.
  И на края бих допълнил следното – ако искате да разберете къде е истината, при предишният или моя коментар, има много лесен начин за това – изперете си килимите и пътеките при въпросната фирма и ще разберете! Аз съм убеден, че ще стане любимата ви!

 2. the_fuse казва:

  Здравейте.
  Г-н инж., това е моя опит с въпросната фирма и е съвсем обективно споделен. Смея да кажа, че постът ми не е анти реклама, а е по-скоро споделена опитност в публичното пространство относно относно услугите и поведението на някаква персона. Обадете й се и нека тя потвърди за държанието си.
  Въобще не ми пука за това, колко доволни сте вие или някой друг от услугите на въпросната „фирма“. Аз споделих, че поведението, услугите и отношението на лицето Димитринка беше под нивото, което очаквах. Не й правеше чест по никакъв начин. А може и да й е правило :) .
  Културата й е под всякаква критика, поведението й е повече от кръчмарско.
  Нещо друго, нека хората да се разтърсят, мисля, че в ямболски форум беше и да прочетат за още една такава ситуация с въпросната г-жа. Този път беше свързано с дограма, която съпругът й е слагал и клиентката беше възмутена, че е имало проблеми, които никой не желаел да отстрани. Жената е направила многократни опити по телефона да се свържи с тях за да й решат проблемите, но нищо никой не е направил. Като в един от опитите попада на въпросната Димитринка, която показва същото поведение, което и аз съм описал. Клиентката подчертава, че е отвратена от поведението на въпросната женичка.
  Аз не желая нищо общо да имам с Димитринка. Предпочитам такива хора да не познавам. Още съжалявам за преживяването с нея, а уж не бяхме на седнали на маса в кръчмата …
  Хората да си решават дали да й ползват услугите.

Обратна връзка


Отговори / Коментирай

You must be logged in to post a comment.

ПУБЛИКАЦИИ

Категории

Архив по дата

юли 2017
П В С Ч П С Н
« юни   авг »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31