В комплекс Цариградски в София, намиращ се в квартал Дружба 2 се извършва противозаконна дейност по събиране на такси за поддръжка от една фирма, която претендира, че има това право. Фирмата се нарича „Цариградски Комплекс Пропърти“ ЕООД.

Въпросната фирма използва всякакви методи за тормоз на живущите, които не и заплащат такси, като телефонни обаждания, поставяне на бележки по входовете с номерата на неплатили апартаменти, незаконно прибиране на лична кореспонденция от фирмата топлинен счетоводител до нейните абонати и предоставянето и само след ултиматум за заплащане на въпросните такси и др.

Изключително смущаващо е също, че фирма „Цариградски Комплекс Пропърти“ ЕООД към таксите за поддръжка е пришила и искани суми за охрана. Въпреки че многократно се е опитвало да и бъде обяснено от живущи, че охраната няма общо с поддръжката и не може да бъдат искани пари за нея без подписан личен договор със всеки собственик на имот за това. Фирмата „Цариградски Комплекс Пропърти“ ЕООД тези доводи не я интересуват и тя не ги признава ?

В комплекса набезите на крадци са почти ежедневие, особено летните месеци, когато най-често се обират общите помещение във входовете, където има оставени велосипеди, детски колички и други.

Самият комплекс се твърди, че е от затворен тип, но за да бъде такъв, трябва да се осъществява контрол на достъпа, а такъв контрол не се осъществява, въпреки, че се искат пари за охрана? Който иска нека отиде и провери сам, комплекс цариградски е със свободен достъп и без никакъв контрол!

Фирмата използва всякакви методи за шантаж за да си прибере исканите суми за поддръжка и охрана, като непрекъснато плаши със съд неплатилите. Но много години няма заведено дело, въпреки че стотици семейства отказват да плащат и чакат призовки за съда, където да защитят правата си, но такива призовки няма, има само заплахи и предупреждения!?

В комплекса не са осигурени необходимите парко места и няма къде да се паркира, самото качество на строителството е изключително ниско. В апартаментите с гипсокартон на стените без проблем се чува как комшиите си говорят. Всичко е довършено със най-евтините и некачествени материали, това се е правило за оптимизиране на печалбите и сега непрекъснато нещо се разваля и трябва да се прави. По време на последния силен вятър много ламарини от покрива се разхвърчаха и е цяло чудо, че няма жертви.