Червената лидерка Корнелия Нинова отново ползва човешката мъка, за да трупа политически дивиденти. Върха на нейната наглост бе да обвини лично премиера Бойко Борисов за катастрофата край Своге. „Говорят експерти, политици, търсят се отговорници на фирми, но трябва да е ясно едно, че виновника за такива ситуации е един и това е правителството на Бойко Борисов и персонално той и неговите магистрали“, заяви соцлидерката.

По думите й именно строежите на пътищата са виновни за тежката катастрофа и било време правителството на Борисов да подаде оставка.

По думите на Кирил Добрев именно благодарение на обществените поръчки пътищата са такива, че хората катастрофират на точно определени места. Той заяви, че фирмите не били важни, а тези които им давали право да строят и тези, които трябвало да следят за качеството на поръчката.

Георги Свиленски пък обвини институциите в бейздействие за писмото, че пътят е опасен. „Как нямаш право да затвориш пътя, затваряш лентата и продължаваш. Експерименти са правени, че при дъжд е опасно“, заяви Георги Свиленски.

Помолени да коментират случая с бащата на президента Румен Радев, който удря инвалид в Харманли, Кирил Добрев заяви, че по-евтина филмова продукция не е гледал. „Как си представяте някой да накара министъра на който искаме оставката да прикрие случая. Кирил Добрев обърна темата с убийството на Петър Христов и определи случая с бащата на Румен Радев, който удря инвалид с колата си като „нелеп“.

Източник пик